Image

Valads största affär hittills - och mer är att vänta

AFFÄRER Valad köper en portfölj för 2,4 miljarder kronor i Sverige. Samtidigt säger bolagets vd att man planerar för ytterligare miljardinvesteringar i Sverige.
Publicerad den 4 Februari 2008

Valad fortsätter sin frammarsch på den nordiska marknaden. Redan har över elva miljarder kronor investerats i fastigheter via fonderna Nordic Aktiv Property Fund 1 och 2 samt EHI. Förvärvet av Alectas fastigheter är den första investeringen ur den andra fonden.

- Vi är givetvis jätteglada över affären med Alecta. Det rör sig om 34 stycken mycket attraktiva lokaler som alla passar väl in i vår investeringsprofil. Sverige är fortfarande den mest intressanta marknaden i norden för oss att investera i, säger Michael Bruhn, vd för Valad i Norden.

Fastigheterna ligger i Stockholm, Linköping, Malmö, Göteborg, Örebro och Kalmar. Huvudsakligen består portföljen av kontor men där finns även lager, detaljhandel och bostäder.

Totalt omfattar fastigheterna 260000 kvadratmeter. Administrationen av portföljen kommer att hanteras från Valad:s kontor i Stockholm, Linköping, Malmö och Göteborg.

Via Nordic Aktiv Property Fund 2 kommer Valad att investera i varierande typer av fastighetsportföljer, men fokus framöver kommer att ligga på industrifastigheter med flera hyresgäster i samma fastighet.

- Med den stora uppbackning vi har från våra investerare kommer vi att fortsätta vår fokus på den nordiska marknaden, säger Peter Hurley, vd för Valad Property Group i Europa.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige