Image

Väla Centrum har nöjdast köpcentrumhyresgäster

Bolag Väla Centrum har årets nöjdaste hyresgäster för köpcentrum. Det visar den årliga NKI-undersökningen Fastighetsbarometern Butik som presenteras av CFI Group, Fastighetsägarna Sverige och HUI Research.
Publicerad den 19 Oktober 2018

För elfte året i rad är Väla Centrum i Helsingborg det köpcentrum som har nöjdast hyresgäster i Fastighetsbarometern Butik. Väla Centrum har ett Nöjd-Kund-Index (NKI) på 87. Niklas Blonér, centrumchef på Väla Centrum, förklarar framgången med dessa ord:

– Vi är oerhört stolta och glada över att vi behåller förstaplatsen! Det ligger ett stort engagemang och målinriktat arbete bakom att år efter år lyckas leva upp till butikshyresgästernas förväntningar. Jag tycker detta visar vikten av att aldrig vara nöjd, och att det bekräftar vår starka tro på värdet av att omsätta idéer till verklighet. Men även om målet är att ständigt utvecklas, har vår utgångspunkt alltid varit densamma - våra hyresgästers situation. För det är tillsammans med dem vi skapar levande, inspirerande centrum med kundupplevelsen i fokus.

Det sammanvägda Nöjd-Kund-Indexet för Fastighetsbarometern Butik ökar under 2018, där kundnöjdheten förbättras med tre enheter till ett betyg på 73 på en 100-gradig skala. Fastighetsbarometern Butik tangerar därmed det näst-högsta uppmätta indexet i barometerns elvaåriga historia.

– Årets resultat visar att centrumbolagen fortsätter att prestera mycket bra, och det höga indexbetyget är ett kvitto på detta. I år var det dessutom extra hård strid i toppen av barometern, med hela 6 centrum med ett NKI på 80 eller högre. Gemensamt för de centrum som ligger i topp i mätningen är att de aktivt jobbar med köpcentrumets image, marknadsföring och butiksutbud, samt att centrumledningen uppfattas som tillgängliga och affärsmässiga bland hyresgästerna, säger Magnus Johnson, projektansvarig för Fastighetsbarometern på CFI Group.

– Digitaliseringen gör att allt fler butiker ser över sitt affärskoncept. Då är det avgörande att förstå och snabbt kunna agera på butikshyresgästernas förändrade behov. Här är Fastighetsbarometern Butik ett bra verktyg för att mäta butikshyresgästernas nöjdhet för att ge fastighetsägarna kunskap om vilka områden som är viktigast att prioritera och utveckla, säger Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige