Image

Vacse köper av Kungsleden

Transaktioner Vacse köper fastigheten Visborg 1:15 i Visby av Kungsleden för 396 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Mars 2014
Vacse köper av Kungsleden på Gotland. Bild: Kungsleden
Vacse köper av Kungsleden på Gotland.

Fastigheten omfattar 17 900 kvadratmeter. Den ligger i utkanten av Visby och hyrs i sin helhet av Region Gotland.

Fastigheten ingick i paketet som Kungsleden köpte tillbaka av Hemsö i samband med att Kungsleden sålde sin sista halva av Hemsö vid årsskiftet 2012/13.

Fastigheten säljs för 396 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt och transaktionskostnader, och har ett bokfört värde om 390 miljoner kronor.

- Vi fortsätter arbetet med att optimera vår fastighetsportfölj till utvalda geografiska tillväxtlägen och segmenten kontor, industri/lager och handelsfastigheter. Fastigheten Visborg 1:15 ligger utanför våra prioriterade geografiska områden, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

DTZ var rådgivare åt säljaren Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige