Image

Vacse köper av Kungsleden

Transaktioner Vacse köper fastigheten Visborg 1:15 i Visby av Kungsleden för 396 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Mars 2014
Annons
Image
Vacse köper av Kungsleden på Gotland. Bild: Kungsleden
Vacse köper av Kungsleden på Gotland.

Fastigheten omfattar 17 900 kvadratmeter. Den ligger i utkanten av Visby och hyrs i sin helhet av Region Gotland.

Fastigheten ingick i paketet som Kungsleden köpte tillbaka av Hemsö i samband med att Kungsleden sålde sin sista halva av Hemsö vid årsskiftet 2012/13.

Fastigheten säljs för 396 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt och transaktionskostnader, och har ett bokfört värde om 390 miljoner kronor.

- Vi fortsätter arbetet med att optimera vår fastighetsportfölj till utvalda geografiska tillväxtlägen och segmenten kontor, industri/lager och handelsfastigheter. Fastigheten Visborg 1:15 ligger utanför våra prioriterade geografiska områden, säger Kungsledens vd Biljana Pehrsson.

DTZ var rådgivare åt säljaren Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige