Image
Ebie lanserar nu två nya fastighetsprodukter.
Ebie lanserar nu två nya fastighetsprodukter. Bild: Ebie

Uppstickare lanserar två produkter för fastighetsbranschen

Ekonomi/Finansiering Försäkringsuppstickaren Ebie lanserar nu dels en gruppförsäkring som är en hyresgaranti för del av eller ett helt fastighetsbestånd, samt ett riskverktyg som kan användas för att bedöma hyresgästrisk för en portfölj, t.ex. ett bestånd eller fastighet.
Publicerad den 24 November 2023

Ebies gruppförsäkring innebär att en del av eller ett helt fastighetsbestånd försäkras samtidigt. En gruppförsäkring fyller ungefär samma funktion som deposition och bankgaranti. Den andra produkten, riskverktyget, är till för att bedöma risk för dels enskilda hyresgäster eller grupper av hyresgäster, såsom en specifik fastighet eller ett helt bestånd och ge en överblick av portföljrisken. Det kan också identifiera hyresgäster i en portfölj med en hög konkurssannolikhet som kan behöva punktmarkeras för att minimera hyresbortfallet.

– I tider av högre konkursutsatthet är det viktigt för fastighetsägare att ha stenkoll på hyresgästrisken. Med Ebies riskverktyg blir det lättare än någonsin för fastighetsägare att svara på frågan: "vad är risken just nu att mina hyresgäster inte kan betala hyran under hyresavtalet?", säger Edvin Lindhout, vd på Ebie.

Riskmodellen i riskverktyget är baserad på senaste forskning inom fältet Bankruptcy Prediction och har tränats på en databas med svenska hyresgästers bokslut. Genom s.k. machine learning har modellen tränats på att skilja hur nyckeltalen ser ut för en hyresgäst på väg mot konkurs från hyresgäster som kommer fortleva. Riskmodellen har tränats att ta hänsyn till olika branschers och verksamheters särskilda förutsättningar, såsom kapitalstruktur, normala nivåer av lönsamhet och likviditet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige