Image
Uniqlo öppnar hos Vasakronan i Göteborg.
Uniqlo öppnar hos Vasakronan i Göteborg. Bild: Vasakronan/BSV

Uniqlo öppnar sin första butik i Göteborg

Uthyrning Butiken, den första i Göteborg, öppnar våren 2021 och då med adress Fredsgatan i Kompassen, Fredstan. Förhyrningen omfattar totalt 1 900 kvadratmeter varav drygt 1 000 kvadratmeter butiksyta.
Publicerad den 15 Januari 2021

Etableringen görs i korsningen Fredsgatan/Kyrkogatan. Butiken är fördelad på två plan. Butiken blir den japanska modekedjans första i Göteborg och den fjärde i Skandinavien. Varumärket gjorde sin entré på den Nordiska marknaden i augusti 2018 och valde då att göra detta i Vasakronans ikoniska fastighet Sverigehuset vid Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Vasakronan är en av de aktörer som långsiktigt och under många år aktivt har drivit utvecklingen av Fredstan och idag är området en av Göteborgs främsta shoppingdestinationer.
– Fredstan är numera en profilerad stadsdel med ett utbud som är unikt för Göteborg. Hit söker sig årligen åtta miljoner besökare för att besöka någon av de drygt 200 butiker och restauranger som finns här. Uniqlo är ytterligare ett starkt och efterlängtat bidrag till stadens handelsutbud. Butiken kommer att bli en destination för kunder från hela Göteborgsregionen, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg, Vasakronan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige