Image
Bild: AFA Fastigheter.

Två omförhandlingar i Elefanten

Bolag AFA Fastigheter omförhandlar två avtal i Elefanten Mindre 1, Drottninggatan 25.
Publicerad den 31 Oktober 2020

Algorithmica och AXA Partners Sweden fortsätter att vara en viktig del av mixen i det före detta bankhuset, som idag har ett tydlig fokus på hyresgäster inom kapitalförvaltning, försäkring och arkitektur.

– Vi är glada över att ha förlängt avtalen med två av de befintliga hyresgästerna. Både Algorithmica, som förhyr 465 kvadratmeter i huset och har varit vår hyresgäst i många år, och AXA Partners Sweden, som förhyr 339 kvadratmeter är viktiga för den fina sammansättningen i huset. De båda avtalen löper på fyra respektive fem år och ligger i linje med den hyresnivå vi bedömde innan pandemin, säger Marcus Berglund, förvaltare på AFA Fastigheter, enligt ett pressmeddelande.

Elefanten Mindre 1, med adress Drottninggatan 25, uppfördes under tidigt 1970-tal samtidigt som det omtalade Parkeringshuset Elefanten. De båda fastigheterna förbands med en gång mellan husen. Parkeringshuset fick ge plats för nya bostäder 2003 men detta hus, som ursprungligen byggdes för bankverksamhet, stod kvar och byggdes om 2005 då även två nya plan tillkom.

Huset har sedan dess löpande uppgraderats och har idag en väl fungerande mix med tyngdpunkt på företag inom arkitektur och kapital- och försäkringsförvaltning. I entréplanet finns restaurang och butiker.

– Vi jobbar långsiktigt och är lyhörda för kundernas behov över tid. Med vårt bestånd kan vi tillgodose våra kunders behov även om de förändras och oavsett vad anledningen till förändringen är, säger Per Orrestig, chef Affärsområde Kontor/Bostäder på AFA Fastigheter.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här lägger Savills IM sitt nordiska investeringsfokus 2022

Bolag Savills IM identifierar att boende och logistik är sektorer som ska bevakas i en ny grön era för fastighetsinvesteringar 2022 i sin investerarundersökning. Bolagets Nordenchef Peter Broström berättar för Fastighetssverige om kontorssegmentets framtid, hur hållbarhetsfrågor kommer påverka investeringar och var man själva kommer lägga fokus för investeringar under kommande året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY