Image

Två konsulthus går ihop

Bolag Internationella konsulthuset JLL går samman med svenska Tenzing och blir därmed Sveriges största aktör inom kvalificerad fastighetsrådgivning. - Tenzings lokala kunnande i kombination med JLL:s internationella tyngd blir en oslagbar kombination för våra kunder, säger Daniel Gorosch, vd för JLL i Sverige.
Publicerad den 20 Maj 2014
JLL och Tenzing slår ihop sina verksamheter. Daniel Gorosch, vd för JLL och Tom Lindahl, ny Head of Capital Markets för JLL Sverige. Bild: JLL
JLL och Tenzing slår ihop sina verksamheter. Daniel Gorosch, vd för JLL och Tom Lindahl, ny Head of Capital Markets för JLL Sverige.

Den svenska marknaden är idag volymmässigt den fjärde största investeringsmarknaden i Europa, Mellanöstern och Afrika. När JLL som idag är aktiva på 70 marknader världen över går samman med svenska Tenzing skapas en mångfacetterad marknadsledare.

- Genom sammanslagningen kan vi nu ännu bättre möta våra kunders nuvarande och framtida behov. Som chef för den svenska verksamheten är jag mycket stolt över att vi slår ihop våra styrkor. JLL:s målsättning är alltid att vara den ledande aktören på de marknader vi verkar på och Tenzings kreativitet, kombinerat med JLL:s nätverk och tillgång till internationellt kapital, skapar en mycket vass kombination för våra kunders affärer, säger Daniel Gorosch, vd för JLL i Sverige.

Tenzings nuvarande vd Tom Lindahl blir i och med sammanslagningen Head of Capital Markets för JLL Sverige.

- Jag ser verkligen fram emot att leda Capital Markets inom JLL Sverige. Ett redan starkt nätverk blev just ännu starkare och denna kunskap om investerare och marknadstrender vet jag kommer att vara bra för våra kunder. Roligt att vi nu får ett ordentligt fotfäste i Västsverige och Göteborg där JLL framgångsrikt har bedrivit verksamhet, säger Tom Lindahl, ny Head of Capital Markets för JLL Sverige.

JLL i Sverige består nu av totalt av 70 anställda, varav 35 är verksamma i affärsområdet Capital Markets. Den närmaste tiden följer en integrationsfas där verksamheten inom Capital Markets bedrivs under namnet JLL Tenzing Capital Markets. Parterna räknar med att integrationen är fullbordad vid årsskiftet.

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige