Image

Två delar på förebildspriset

Event Biljana Pehrsson och Siv Malmgren delar på priset Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen.
Publicerad den 19 September 2013
Siv Malmgren Bild: John Mattson
Siv Malmgren Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

I år är det tionde gången som Fastighetsägarna Stockholm i samarbete med Fastighetsnytt delar ut priset Årets kvinnliga förebild i fastighetsbranschen.

- Fastighetsbranschen rymmer många briljanta kvinnliga ledare. Med vår utmärkelse vill vi bidra till att synliggöra dessa för att inspirera fler kvinnor att axla tyngre och ansvarsfulla positioner, säger Mia Enayatollah, informationsdirektör för Fastighetsägarna Stockholm.

Juryns motiveringar lyder:
Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden:
”Biljana Pehrsson har gedigen nationell och internationell erfarenhet från fastighetsutveckling och – investeringar. Med dokumenterad stor kompetens och personlig genomslagskraft tar hon nu steget till posten som vd för ett stort börsnoterat fastighetsföretag. Biljana är modig och vågar ta för sig - en förebild för kvinnor i branschen.”

Siv Malmgren, vd för John Mattson:
”Siv Malmgren får priset för sitt genuina intresse att utveckla fastigheter i samspel med det omgivande samhället. Hennes tydliga drivkraft är att det ska vara bra för alla dem som bor, arbetar och äger fastigheterna. Siv är en reflekterande fastighetsföretagare som vare sig tummar på kvalitén eller lönsamheten.”

Prisutdelningen äger rum på Business Arena på Stockholm Waterfront i eftermiddag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige