Image

Turako färdigställer ny förskola

Bygg/Arkitektur Turako har färdigställt förskolan Typografen i Hägersten, med plats för 120 barn. Det är bolagets sjunde nyproducerade skolfastighet och hyresgäst är Pysslingen Förskolor & Skolor AB. Skolan har byggts på sju månader, uppfyller kraven för passivhus samt innehåller ett antal unika funktionella och designmässiga kvaliteter. Turako projekterar nu för ytterligare ett tiotal förskolor och skolor, primärt i Stockholmsområdet.
Publicerad den 4 Januari 2017
Förskolan Typografen i Hägersten. Bild: Turako
Förskolan Typografen i Hägersten.

Bygget av förskolan Typografen på Gösta Ekmans väg i Hägersten påbörjades i april och färdigställdes under november. Pysslingen planerar att öppna verksamheten för barnen i januari.

Förskolan Typografen har 8 avdelningar med plats för cirka 120 barn. Förskolan är byggd för att uppfylla kraven för passivhus och är klädd helt i järnvitrolbehandlad gran. Den kuperade tomten har också gjort att det byggts ett stort trädäck för utelek, helt i lärk. En röd tråd i projektet har, förutom att ligga i framkant gällande byggnadens egenskaper, varit att skapa en funktionell och trygg miljö som stöder verksamhetens pedagogiska arbete.

Arkitekter har varit Zin Arkitektur samt Streetmonkey. Entreprenör för mark har varit Ekängen Bygg & Mark och för hus Friendly Building.

– Med förskolan Typografen tar Turako ytterligare ett steg mot att bli en av landets ledande utvecklare av skolfastigheter. I nära samarbete med entreprenörer och hyresgäst har vi skapat goda miljömässiga, funktionella och pedagogiska kvaliteter, säger Magnus Widén, vd för Turako.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige