Image
Trollängen köper av Estea i Alingsås.
Trollängen köper av Estea i Alingsås. Bild: Istock

Trollängen köper av Estea Omsorgsfastigheter i Alingsås

Transaktioner Estea Omsorgsfastigheter säljer två fastigheter i Alingsås, innehållande vård- och rehabiliteringshemmet Mjörnviksholm. Köpare är Trollängen Bostad.
Publicerad den 5 December 2022

– Vi är glada att kunna lämna över stafettpinnen för den här anrika och natursköna fastigheten i trygga händer hos Trollängen Bostad. Försäljningen sker i linje med värdering och är en bra affär för våra investerare och visar på styrka i ett i övrigt lite tuffare marknadsklimat. Försäljningen skapar visst handlingsutrymme för fonden och bidrar till en mer fokuserad fastighetsportfölj, säger Johan Eriksson Rydermark, CEO på Estea.

– Vi fortsätter vår tillväxtresa och utökar Trollängens fastighetsbestånd med de här fantastiska fastigheterna. Eftersom Trollängens bestånd till största del utgörs av nyproducerade hyresfastigheter som vi själva byggt så känns det extra häftigt att få möjligheten att köpa en välskött historisk byggnad som är över 100 år gammal. Genom den här affären stärker vi vår närvaro i Västra Bodarna samt Alingsås och fastigheterna blir ett välkommet tillskott till vår starka förvaltningsportfölj. Vi är tacksamma för att Estea gav oss chansen att få köpa detta, säger Malin Börjeson, Affärschef på Trollängen.

Tillträde sker i december.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige