Image
Olof Andersson, vd för Trianon.
Olof Andersson, vd för Trianon. Bild: Trianon

Trianon köper – utanför Malmö

Transaktioner Trianon köper 293 lägenheter i centrala Skurup av kommunala Skurupshem. Förvärvet är Trianons första utanför Malmö.
Publicerad den 29 Maj 2020

Beståndet omfattar cirka 22 200 kvadratmeter, fördelat på 293 lägenheter. Det överenskomna fastighetsvärdet är 247 miljoner kronor. Förvärvet är det första i en närliggande kommun, i enlighet med Trianons strategi att verka även i Malmös omnejd.

Avtal har tecknats om förvärv av fastigheterna Östergård 1-3, Björnen 6 samt Björnen 8 i Skurup.

De förvärvade fastigheterna är belägna i centrala Skurup med gångavstånd till tågstationen. Förvärvet sker i bolagsform. Tillträde av fastigheterna planeras till den 1 juli 2020. Förvärvet kommer att finansieras genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån, i enlighet med bolagets policy.

– Det här är vårt första förvärv av bostäder i en närliggande kommun till Malmö och vi ser fram emot att använda vår förvaltningsmodell även här. Vi kommer att ta en aktiv roll i Skurups samhällsutveckling genom nära förvaltning och vårt etablerade bosociala arbete, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

– Vi har fokuserat på att hitta en välkänd aktör med gott rykte och som investerar i hyresfastigheter på lång sikt. Vi är övertygade om att våra hyresgäster kommer uppleva sin nya hyresvärd på samma positiva sätt som Skurupshem, säger Pierre Esbjörnsson, Skurupshems vd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige