Image
Sisjö Centrum.
Sisjö Centrum. Bild: Panreal

Trappan köper Sisjö Centrum i Göteborg

Transaktioner Trappan köper Sisjö Centrum (Göteborg Kobbegården 171:1) av Alaska Real Estate i en process där Panreal varit säljarens rådgivare. Affären sker genom överlåtelse av det fastighetsägande bolaget och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till närmre 800 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Juni 2022

Uthyrningsbar yta uppgår till 25 000 kvadratmeter och därtill finns en outnyttjad byggrätt om cirka 17 000 kvadratmeter. De största hyresgästerna är Willys, XXL, Sportshopen, Västra Götalandsregionen och Clas Ohlson.

– Detta är en mycket välutvecklad och fint förvaltad fastighet med bra hyresgäster i ett område som Trappan tror starkt på. Kombinationen livsmedel och etablerad storhandel i detta område är svårslaget och blir en utmärkt komplettering till Trappans portfölj, säger Gustav Björkman, vd på Trappan.

– Vi är glada att Trappan tar över stafettpinnen och fortsätter att utveckla fastigheten och samtidigt tackar vi alla hyresgäster för ett gott samarbete, säger Jörgen Persson, Alaska Real Estate.

Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige