Image
Tosito har investerat i PHL Fastigheter som har sitt huvudsakliga bestånd i Vaggeryd.
Tosito har investerat i PHL Fastigheter som har sitt huvudsakliga bestånd i Vaggeryd. Bild: Tosito

Tosito gör storköp i PHL Fastigheter

Bolag Tosito har köpt 50 procent i fastighetsbolaget PHL Fastigheter.
Publicerad den 4 September 2021

PHL Fastigheter har idag ett fastighetsbestånd med bostäder och kommersiella lokaler i Vaggeryd. Bolagets huvudplan är att växa i Vaggeryds kommun i form av både utveckling av befintliga fastigheter, förvärv och nybyggnation. I nyproduktionen planeras bland annat för cirka 300 bostäder de kommande åren.

– Vi välkomnar Tosito AB som ny delägare i bolaget och ser fram emot att tillsammans utveckla PHL Fastigheter.
Med en stark och välrenommerad fastighetsägare i ryggen kan vi utveckla vårt fastighetsbolag och fortsätta bygga bostäder i kommunen. Vår målsättning är att skapa betydande tillväxt av fastighetsbeståndet genom förvärv och utveckling i vår kommun säger Per Larsson, vd PHL Fastigheter.

– Vi är mycket glada att få möjligheten att bli 50 procents ägare till PHL och tillsammans öka satsningen i Vaggeryd. Vi ser Vaggeryd som en mycket intressant och växande ort där behovet av bostäder (hyresrätter och bostadsrätter) är stort de kommande åren. Det är en kommun som växer och vi tror verkligen på dess geografiska läge, säger Tommy Fritz, vd Tosito.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige