Image
Tosito köper ett stort bostadsprojekt i Habo.
Tosito köper ett stort bostadsprojekt i Habo. Bild: Tosito

Tosito förvärvar stort bostadsprojekt i Habo

Transaktioner Tosito förvärvar projekt Kärnekulla i Habo, nära kommungränsen till Jönköping. Tosito har tecknat avtal om att förvärva fastigheten, och tillträder när detaljplanen för etapp 1 – 800 bostäder – har vunnit laga kraft.
Publicerad den 22 Maj 2019
Annons
Image

I etapp 1 planeras det för cirka 800 bostäder, kommunal skola och förskola, idrottshall samt kommersiella lokaler för livsmedelsbutik med mera. Bostäderna kommer att innehålla både hyresrätter, bostadsrätter och radhus. För etapp 2 kommer detaljplanearbete att påbörjas närmsta året.

Tosito inväntar färdig detaljplan, och planerar för byggstart till våren 2020 med första inflyttning 2021.

– Vår ambition är att vara med och utveckla bygden och bidra till stadsutveckling med ett helhetsansvar, likt det vi gör i Munksjöstaden tillsammans med Lustgården samt på Strandängen med Vätterhem. Kärnekulla är ett attraktivt område i ett starkt växande Habo, med dess närhet till Jönköping, vilket gör det till en mycket spännande satsning. Vi är väldigt glada och förväntansfulla att kunna ta vid och förverkliga utvecklingen av Kärnekulla, säger Tommy Fritz, vd för Tosito AB.

– Försäljningen av projektet ligger i linje med vår önskan om att arbeta fram goda utvecklingsprojekt och skapa hållbar och inspirerande utveckling för Habo och lämna över byggnationen till en erkänt duktig stads- och stadsutvecklare såsom Tosito, säger Bengt Johansson, Kärnekulla.

Mannheimer Swartling var köparens legala rådgivare, och för säljaren var Feka Juridik rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige