Image
Visionsbild av kvarteret Gaffelseglet / Vega i Haninge.
Visionsbild av kvarteret Gaffelseglet / Vega i Haninge. Bild: Tornstaden/Stena

Tornstaden bygger för co-living för Stena i Haninge

Bygg/Arkitektur I den nya stadsdelen Vega i Haninge söder om Stockholm växer ett nytt bostadsområde fram. Snart startar byggnationen av kvarteret Gaffelseglet som innehåller ett nytt spännande koncept där man, förutom vanliga hyresrätter, även skapar möjligheter för co-living. Tornstaden har fått förtroendet av Stena Fastigheter att ansvara för totalentreprenaden av projektet som kommer att bestå av 146 hyresrätter och 18 enheter för co-living. Första inflyttning beräknas kunna ske under våren 2022.
Publicerad den 23 September 2020

Byggnads AB Tornstaden Öst har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av ytterligare ett kvarter i stadsdelen Vega i Haninge på uppdrag av Stena Fastigheter. I Kvarteret Storseglet pågår byggnationen av 185 hyresrätter och inom kort startar även byggnationen av grannkvarteret Gaffelseglet. Gaffelseglet kommer att bestå av 146 hyresrätter och 18 bostäder kommer att byggas efter Stena Fastigheters koncept We share där tanken är att man ska få tillgång till mer yta, mer innovativa lösningar och mer service. Husen byggs kring en gemensam gård och inflyttning planeras ske etappvis från våren 2022.

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling. I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare. Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter.

– Variationen på utbud av bostäder i Vega kommer att vara en garant för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid, säger PG Sabel som är vd för Stena Fastigheter Stockholm.

– Byggnationen av kvarteret Storseglet pågår sedan i våras och vi är stolta över att vi nu även får ansvara för grannkvarteret Gaffelseglet och bidra till utvecklingen av stadsdelen Vega tillsammans med Stena Fastigheter, säger Erik Olofsson, vd för Byggnads AB Tornstaden Öst.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så påverkas marknaden av Amazons intåg

Handel Efter år av spekulationer och väntan har Amazon nu lanserats i Sveriges. Emma Hernell, vice vd för HUI Research, berättar för Fastighetssverige om handelskonsekvenserna av Amazons etablering, hur köpmönstren kan förändras och vilka konsumtionssegment som framför allt utmanas av den amerikanska jätten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY