Image

Tobin närmar sig notering

Bolag Tobin Properties har intensifierat sitt arbete med att utvärdera en notering, med Nasdaq First North Premier i Stockholm som huvudalternativ. Som ett led i detta arbete har man utsett ABG Sundal Collier och Pareto Securities som rådgivare och offentliggör samtidigt ny information om projektportföljen.
Publicerad den 17 Oktober 2016

Styrelsen utreder olika strategiska alternativ inklusive en potentiell notering av stamaktien för att stödja bolagets fortsatta tillväxt och utveckling. Ett alternativ är en notering.

Bolaget släpper nu ny information om projektportföljen:

Bolaget har fem byggstartade projekt. Fyra av dem är i princip slutsålda och har ett utvecklat värde om sammanlagt 1 750 miljoner kronor. I det femte, 5 Hus Tollare 1 i Nacka, som bara omfattar tio bostäder, är fyra sålda. Utvecklat värde uppgår till 100 miljoner kronor.

De ej byggstartade projekten är tio till antalet, med 1 240 bostäder, med ett beräknat utvecklat värde om 6,2 miljarder kronor.

Därutöver har Tobin fyra exploateringsfastigheter, där det utvecklade värdet beräknas till 2,25 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige