Image

TK satsar på Barkarby

Bygg TK Projekt AB (TK Development har tecknat avtal med Järfälla kommun om en handelsfastighet i Barkarbystaden. Fastigheten kan bli så stor som 25 000 kvadratmeter.
Publicerad den 2 Februari 2012

Under kommunstyrelsens sammanträde godkändes ett ramavtal för handel med TK Projekt AB för en etablering som ska innehålla handels -, café- och restaurangverksamhet. Det kan även bli aktuellt med en friskvårdsanläggning och kontor i handelskvarteret.

- Vi håller på med antagandet av detaljplanen nu. Detaljplanen tillåter en byggnad på 25 000 kvadratmeter, men TK siktar i första skedet på en något mindre byggnad, runt 20 000 kvadratmeter, säger projektledaren Martina Leopold-Skoglund vid Järfälla kommun till Fastighetssverige.

Handelskvarteret kommer att ligga öster om Herrestavägen i Barkarbystaden I och vara det första man ser av området när man kommer från Viksjöleden. Kvarteret ska fungera som en länk mellan bostadskvarteren i Barkarbystaden och handelsplatsen. Därför ställs höga krav på byggnadernas utseende och områdets stadsmässiga karaktär.

– Det är jättekul att vi med det här beslutet och den breda majoritet bakom det, kan visa att vi från kommunens sida verkligen ser framåt emot stadsutvecklingen på Barkarbyfältet. Den här fastigheten är otroligt viktigt för att göra övergången från handel till bostäder så naturlig och stadsmässig som möjligt, säger Eva Lennström, kommunstyrelsens ordförande.

Barkarbystaden byggs successivt ut till en helt ny stadsdel, med cirka 6 000 arbetsplatser, 5 000 bostäder och 200 butiker.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige