Image

Thorin slutar – Billström tf vd för Hyresgästföreningen

Karriär Gunilla Thorin lämnar på egen begäran posten som vd för Hyresgästföreningen region Stockholm. Annika Billström blir tillförordnad vd och kommer att inneha tjänsten under ett års tid.
Publicerad den 19 Juni 2014
Annika Billström. Bild: Hyresgästföreningen
Annika Billström.

Billström tillträder 1 augusti.

I dag arbetar Annika Billström som konsult med bland annat organisationsfrågor och rekrytering som huvudområden. Hon har sedan i januari 2014 arbetat med strategi- och styrelsearbete i region Stockholm och har i den rollen medverkat i det förändringsarbete för att göra regionen till en ännu starkare aktör som nuvarande regionchefen Gunilla Thorin har inlett.

Gunilla Thorin slutar på egen begäran för att bli förändringsledare och arbeta med organisationsutveckling och strategiarbete på Hyresgästföreningens riksförbund.

Annika Billström har en gedigen ledarerfarenhet framför allt från sin tid som politiskt aktiv i Stockholm, där hon bland annat var fastighetsborgarråd och under 2002-2006 var Stockholms första kvinnliga finansborgarråd.

- Gunilla Thorin är en mycket kompetent ledare och jag är därför glad att hon fortsätter att arbeta med viktiga strategiska frågor för hela Hyresgästföreningen, säger Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson i en kommentar.

- Med Annika Billström får vi en mycket bra ledare med gedigen ledarerfarenhet och ett stort engagemang för våra idéer, säger Jan Johnsson.

- Annika Billström har haft en rad ledande befattningar och har ett brett kontaktnät som kommer att vara till stor nytta för oss. Hon har genom sin medverkan i det pågående arbetet för att stärka och utveckla regionens verksamhet dessutom redan en god kunskap om och insyn i arbetet. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med henne kring detta, säger Jan Johnsson.

Annika Billström kommer även att medverka i det nationella övergripande ledningsarbetet och ingå i Hyresgästföreningens ledningsgrupp, HLG.

- Jag känner mig glad och förväntansfull inför min nya uppgift. Hyresgästföreningen i Stockholm har en viktig uppgift framför sig och bostadsfrågan är en stor fråga som berör alla stockholmare. Det ska bli roligt att få utveckla och stärka bostadsdebatten tillsammans med Hyresgästföreningens medarbetare och förtroendevalda, säger Annika Billström.

- Jag har ett stort samhällsengagemang och har arbetat med bostadsfrågor i mer än 25 år. Jag vet vilken roll en stark Hyresgästföreningen i Stockholm kan spela och jag ser fram emot att få vara en del av arbetet med att skapa det, säger Annika Billström.

Region Stockholm är den största i Sverige med 125 000 medlemmar, 3 500 förtroendevalda och 160 anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige