Image

Tengbom köper arkitektkontor

Arkitektur Tengbom köper arkitektkontoret Arket i Halmstad. Från dagens fem ska kontoret få tio till femton anställda. Halmstadskontoret blir Tengboms nionde i Sverige.
Publicerad den 9 Mars 2011
Bild: Tengbom.

Arkitektkontoret Arket har idag fem medarbetare i Halmstad och startade i sin nuvarande form 1993. Man arbetar med både bostäder, kontor och lokaler liksom med stadsbyggnad och inredning.

- Arket är ett väletablerat arkitektföretag med gott renommé som passar bra in i den utveckling vi ser för Tengbom, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

- Med förvärvet får vi en stabil lokal grund för att etablera Tengboms nionde kontor i Sverige. Vår ambition är att tillsammans med nuvarande ägare, Ulf Schriever-Abeln, utveckla kontoret på den västsvenska marknaden med Halmstad som bas.

Rekryteringen av en ny chef för kontoret med uppgift att utveckla kontoret, kommer att påbörjas omedelbart.

Tengbom har nu cirka 380 medarbetare runt om i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY