Image

Tengbom köper arkitektkontor

Arkitektur Tengbom köper arkitektkontoret Arket i Halmstad. Från dagens fem ska kontoret få tio till femton anställda. Halmstadskontoret blir Tengboms nionde i Sverige.
Publicerad den 9 Mars 2011
Bild: Tengbom.

Arkitektkontoret Arket har idag fem medarbetare i Halmstad och startade i sin nuvarande form 1993. Man arbetar med både bostäder, kontor och lokaler liksom med stadsbyggnad och inredning.

- Arket är ett väletablerat arkitektföretag med gott renommé som passar bra in i den utveckling vi ser för Tengbom, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

- Med förvärvet får vi en stabil lokal grund för att etablera Tengboms nionde kontor i Sverige. Vår ambition är att tillsammans med nuvarande ägare, Ulf Schriever-Abeln, utveckla kontoret på den västsvenska marknaden med Halmstad som bas.

Rekryteringen av en ny chef för kontoret med uppgift att utveckla kontoret, kommer att påbörjas omedelbart.

Tengbom har nu cirka 380 medarbetare runt om i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige