Hotell Clarion Amaranten är ett av Stockholms största hotell och ingår sedan förra året i Nordic Choice-koncernen. I samband med ägarbytet beslutade Nordic Choice att hotellet skulle renoveras med målet att skapa det sköna och bekväma businesshotellet. Det blev Tengbom som fick inredningsuppdraget för hotellets renovering.
- Det här projektet är både stort och prestigefullt för vår inredningsstudio här i Stockholm. Vår uppdragsgivare ville positionera om hotellet till att både bli ett personligt och medvetet business- och leisurehotell. Vi har valt material, färger och former som kombinerar husets 60-tals prägel med vår nutid. Personligt, varmt och med en attityd som inte ska vara förväntad, säger Kjerstin Björk, Tengboms studiochef för inredning i Stockholm.
Inredningsarbetet med hotellets restaurang Kitchen & Table fortgår och beräknas öppna i maj. Kitchen & Table är Clarion Hotels restaurangkoncept och drivs av välkände krögaren och kocken Marcus Samuelsson. Även arbetet med renoveringen av lobbyn och relaxavdelningen pågår för fullt och beräknas vara klart i juli 2014. Framöver kommer även större delar av hotellet att byggas om.
- Vi har det senaste året medvetet satsat på att positionera oss inom segmenten hotell, restaurang och retail. Uppdraget med Amaranten tillsammans med restaurang Boquerian i centrala Stockholm är kvitto på vår framgångsrika satsning, kommenterar Johanna Munck af Rosenschöld, kontorschef på Tengbom i Stockholm.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Slättö, har genom logistik- och industri-teamet Evolv, gjort sina första förvärv inom lättindustri i den nyetablerade fonden Slättö Value Add III. Lars Axelsson, vd för Evolv, berättar för Fastighetssverige om premiärförvärven och hur man vill fortsätta växa samt hur han ser på framtiden och konkurrensen inom lättindustrisegmentet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.