Image
Ingången till Lunagallerian, "SEB-Huset".
Ingången till Lunagallerian, "SEB-Huset". Bild: Jonas Eng

Telge rustar upp "SEB-huset"

Bygg/Arkitektur Telge Fastigheter kommer att renovera och bygga om fastigheten Luna 4 invändigt. Fastigheten, som är mer kände som SEB-huset, kommer ställas i ordning för att passa moderna butiks-, restaurang- och kontorslokaler.
Publicerad den 8 Januari 2024

– Vi är fulla av förväntan, det är en av Södertäljes mest uppskattade byggnader som vi nu fått klartecken på att rusta upp invändigt. Inom några veckor kommer vi att påbörja arbetet med att ställa i ordning Luna 4 för nya hyresgäster. Detta blir också startskottet för den större omdaningen av Lunakvarteret vilket gör det extra roligt, säger Tobias Stridsberg, projektchef på Telge Fastigheter.

Tegle Fastigheter kommer att påbörja projektering och upphandling för projektet under första kvartalet 2024. Ombyggnationen beräknas pågå i drygt ett år med målsättning om att vara klar för inflyttning under andra kvartalet 2025. Planen med renoveringen är att ge plats åt butiker och en restaurang på gatuplan och moderna kontorslokaler i resten av fastigheten.

Parallellt pågår en arkitekttävling om den större omdaningen av Lunakvarteret som är på gång. Det vinnande bidraget kommer ligga till grund för kvarterets nya detaljplan. Det är redan nu beslutat att Luna 4 som ingår i det aktuella området ska behålla sin nuvarande skepnad utåt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige