Image

Telge Bostäder köper i Södertälje

Transaktioner Telge Bostäder köper fastigheten Castor 5 på Järnagatan i centrala Södertälje.
Publicerad den 21 Juni 2018
Castor 5 i Södertälje. Bild: Telge Bostäder
Castor 5 i Södertälje.

Telge Bostäders styrelse gav för en tid sedan vd Juan Copovi-Mena i uppdrag att förvärva fastigheten Castor 5. Avsikten med förvärvet är att bredda fastighetsbeståndet och fortsätta bidra till ett attraktivare Södertälje centrum. Dessutom äger Telge Bostäder redan grannfastigheten och man ser tydliga synergier och ekonomiska fördelar med att förvalta och underhålla båda dessa fastigheter.

– Vi köper fastigheten för att vi vill fortsätta arbetet med att utveckla Södertälje Centrum. Äger vi fastigheter kan vi också vara med och påverka. En annan aspekt är att vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster en bred variation av bostäder, säger Juan Copovi-Mena.

Fastigheten Castor 5 innehåller både lägenheter, butikslokaler och en teater. Fastigheten har ägts av familjen Person under nästan ett helt sekel. Nu väljer de att sälja till Telge Bostäder.

– Vi är nöjda med att Telge Bostäder tar över fastigheten då de är långsiktiga fastighetsägare och kommer således värna om Castor 5, som varit i familjens ägo sedan 1929. Vi som säljare kunde inte fått en bättre köpare, säger Jonas Person.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige