Image
Åkersberga centrum.
Åkersberga centrum. Bild: Citycon

Systembolaget förnyar butiken i Åkersberga Centrum

Uthyrning Nu står det klart att Systembolaget förnyar sin butik i Åkersberga Centrum. Bakgrunden är att Ica bygger om sin butik och i samband med det flyttar Systembolaget in i ny lokal som granne till Ica. Ombyggnationen inleds under 2023. Systembolaget kommer att ha öppet i befintlig lokal under hela ombyggnadsperioden, tills den nya lokalen är klar våren 2024.
Publicerad den 27 September 2022
Maria Rytting, centrumchef Åkersberga Centrum och Jakobsbergs Centrum (Citycon). Maria Rytting, centrumchef Åkersberga Centrum och Jakobsbergs Centrum (Citycon).

– God mat och dryck är en central del av vårt utbud och viktigt för alla våra kunder. Därför är det jätteroligt att Systembolaget väljer att satsa så stort här i vårt centrum, säger Marie Rytting, centrumchef för Åkersberga Centrum.

Ombyggnationen ska inledas under 2023. Målet är att öppna nya Systembolaget-butiken under våren 2024 med större yta och ett modernt utseende.

– Människor i dag vill kunna göra sina vardagliga ärenden och inköp under ett tak. Vi utvecklar också våra köpcentrum genom att komplettera handel med olika typer av service, mat och dryck. Därför är vi extra glada över att Systembolaget fortsätter att satsa på Åkersberga Centrum, säger Niko Paleovrachas, affärsområdeschef på Citycon som äger och driver Åkersberga Centrum.

Beslutet är viktigt både för Åkersberga Centrum och för Åkersberga kommun.

– Vi önskar Systembolaget lycka till med sin etablering i nya lokaler i Åkersberga centrum. Det är positivt att Systembolaget blir kvar i centrum och vi är glada och tacksamma över Citycons arbete i vår kommun, säger Michaela Fletcher (M) Kommunstyrelsens ordförande.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige