Image

Sweco växer med handel

Bolag Sweco har som tidigare meddelat förvärvat det danska arkitektkontoret Årstiderne Arkitekter med 220 anställda. Kontorets svenska specialavdelning, Retail Architects, införlivas den 1 maj med Sweco i Göteborg. Det innebär att Sweco i Sverige stärker sin arkitektverksamhet inom främst handel med både svenska och danska experter.
Publicerad den 3 Maj 2018

Avdelningen Retail Architects, den svenska delen av Årstiderne Arkitekter i Göteborg, är specialister inom detaljhandel och har varit verksamma i Sverige i 15 år. Deras expertis finns främst inom handelscentra, butiker, inredning och konceptutveckling.

– Kompetensen, kundkretsen och referenserna som vi får genom förvärvet kommer att förstärka och addera ny kunskap till vårt marknadsområde handel, säger Åke Boustedt, regionchef för Swecos arkitektverksamhet i Göteborg. Vi arbetar redan nu med stora handelsplatser som Nordstaden i Göteborg, och både handelsområden och enskilda kunder inom detta segment är en växande marknad som vi kommer att rikta oss mer mot.

Årstiderne Arkitekter med avdelningen Retail Architects har flera större kunder som exempelvis Inditex (Zara butiker med flera), Hugo Boss, BMW och en rad utvecklingsföretag som arbetar för kunder inom externhandel.

– Då vi har arbetat fokuserat inom ett specifikt fält i så många år, har vi byggt upp erfarenheter som gör att vi har särskild kunskap kring många av Skandinaviens aktörer och deras behov på marknaden. Vi är därför otroligt glada att bli en del av Sweco som har samma kundförståelse som vi och där vi tillsammans kan bli starkare inom handel, säger Jonas Snickert, ansvarig Sverige, Årstiderne Arkitekter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Jag har en väldig respekt för den här situationen"

Bolag Fabeges vd Stefan Dahlbo kommenterar för Fastighetssverige hur affärerna går i coronatider. Vi frågar om de har tvingats stoppa några projekt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY