Image

Sweco köper el-konsult

Bolag Sweco köper Otec Elkonsult med 15 anställda och stärker därmed sin eldistributionsverksamhet. Genom förvärvet blir Sweco en komplett tjänsteleverantör av elöverföring i såväl tätorts- som landsbygdsmiljö.
Publicerad den 27 Januari 2015

Otec Elkonsult är verksamma inom kraftöverföring och har lång erfarenhet av energi- och nätbolagssektorn. Sweco har tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i Otec Elkonsult i Stockholm.

– Elöverföringssystemen i städer genomgår idag stora förändringar genom nya lokala initiativ, ny reglering, ökade krav på tillgänglighet samt krav på samordning och samverkan med annan verksamhet. Genom förvärvet av Otec kan Sweco bättre möta den tilltagande efterfrågan av kvalificerade konsulttjänster inom dessa områden och erbjuda åtaganden i alla led av elöverföringskedjan., säger Erik Severin, vd för Sweco Energuide.

I och med köper kommer Otecs verksamhet och medarbetare att ingå i Sweco Energuide AB från 1 mars 2015.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY