Image

Sverigekontor från Telefonplan till Globen

Uthyrning Carlyle hyr ut 4 500 kvadratmeter i Globenområdet. Den nya hyresgästen Aastra Telecom Sweden AB flyttar sitt Sverigekontor från Telefonplan till Globen den 30 september och blir därmed kontorsgrannar med bland andra Menigo, Hyresgästföreningen och Arbetsförmedlingen.
Publicerad den 22 Maj 2012

Företaget Aastra Telecom Sweden AB har skrivit hyresavtal med Carlyle om uthyrning av 4 500 kvadratmeter i Globen. Aastra är ett globalt företag med omkring 2 000 anställda och har huvudkontor i Ontario, Kanada. Aastras kärnverksamhet ligger inom telefoni och samarbetslösningar där de utvecklar och levererar integrerade lösningar särskilt anpassade efter företags och organisationers behov. Den svenska avdelningen på 200 personer flyttar från sitt nuvarande kontor på Telefonplan till Globen den 30 september i år.
- Det händer mycket i Globenområdet just nu. Det i kombination med bra kommunikationer, närheten till shopping och även till Stockholm city gör att allt fler företag och organisationer väljer Globen. Det finns ett ökat intresse för området och vi ser potential för fler hyresgäster framöver. Vi är mycket nöjda med det nya avtalet med Aastra Telecom som vi nu kan välkomna till Globen, säger Anders Hörnqvist, Property Director på the Carlyle Group.

Övriga hyresgäster i Globen City är bland andra Menigo, Företagsuniversitetet, Hyresgästföreningen och Arbetsförmedlingen. Globen City har totalt cirka 100 000 kvadratmeter kontorsyta.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige