Image

Sverige tia på retailrankingen

Handel 40 procent av de globala retailföretagen planerar att öppna minst en ny butik i Tyskland under 2014 – för Sverige är siffran 16 procent. Sverige återfinns på tionde plats i en ranking som CBRE har tagit fram över de mest intressanta länderna för globala retailföretag att expandera i.
Publicerad den 12 Mars 2014

Sverige återfinns på tionde plats i en ranking som CBRE har tagit fram över de mest intressanta länderna för globala retailföretag att expandera i.
40 procent av de globala retailföretagen planerar att öppna minst en ny butik i Tyskland under 2014 vilket gör landet till den mest efterfrågade marknaden för retailers just nu.

Amerikanska retailföretag har storskaliga planer, de planerar att öppna 40 butiker eller mer i landet. Detta visar undersökningen “How Active are Retailers Globally” som CBRE genomfört.

Tyskland är överlägset den mest attraktiva globala retailmarknaden före Frankrike, Storbritannien, Österrike och Kina. Det stora intresset för Tyskland kan förklaras med att landet erbjuder möjligheten att nå 20 stora städer i en och samma marknad. Mer än 40 procent av de globala detaljhandlarna planerar att öppna en butik i Tyskland under 2014, och tittar man bara på de europeiska handlarna stiger siffran till hela 70 procent.

Antalet retailers med storskaliga expansionsplaner har ökat dramatiskt under 2014 vilket visar på ett förnyat förtroende för den globala detaljhandelsmarknaden. Mer än en tredjedel (35 procent) av handlarna planerar att expandera sitt butiksbestånd med 40 butiker eller mer under de kommande tolv månaderna.

Peter Gold, head of cross-border retail, CBRE, kommenterar:
- En ökad konsumtionsvilja hos konsumenternas tillsammans med förnyad kraft hos de globala retailföretagen har lyft upp de storskaliga expansionsplanerna högt på agendan. Även om takten i den internationella tillväxten har avtagit under de senaste åren, är det tydligt att handlarna har för avsikt att väsentligt investera i sina butikskedjor under 2014.

Tomas Pendén, projektledare inom retail på CBRE i Sverige, säger:
- Att Sverige placerar sig på en delad tiondeplats på listan är mycket smickrande med tanke på befolkningsstorleken i de länderna vi jämförs med. Vi ser att trenden där internationella retailers visar intresse för den svenska marknaden håller i sig, under de senaste åren har ett antal internationella märken gjort entré i Sverige, flera utav dem är så kallade ”high profile brands”. Givetvis siktar de internationella kedjorna in sig på stabila marknader med välskötta statsfinanser och bra köpkraft hos befolkningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige