Image

Svenska Hus satsar på konceptutveckling i Malmö

Bolag Svenska Hus fastighet på Kungsgatan 6 i centrala Malmö står inför en konceptutveckling som sker såväl interiört som exteriört. Målet är att skapa en flexibel och spännande arbetsplats och en attraktiv mötesplats. Projektet är stort och förändringsarbetet kommer att ta fart under 2019.
Publicerad den 12 Oktober 2018
Svenska Hus nya kontor på Kungsgatan 1 i Malmö. Bild: Svenska Hus
Svenska Hus nya kontor på Kungsgatan 1 i Malmö.

Fastigheten rymmer cirka 11 550 kvadratmeter fördelat på sex våningsplan. Under markplan finns också ett parkeringsgarage om två plan. De första kontorsytorna i fastigheten kommer att färdigställas i oktober och kommer ge en känsla för fastighetens potential.

Svenska Hus tittar på många möjligheter och är öppen för olika lösningar till att skapa en unik miljö. Allt från coworking, restauranger, caféer och butiker. Syftet är också att bli en attraktiv mötesplats för andra än bara hyresgästerna.

– Vi tänker oss att fastigheten ska bli en naturlig arbetsplats för företag i olika skeden och med olika behov. Huset ska vara en mötesplats för människor, här ska man enkelt kunna knyta kontakter och nätverka där man möts säger Anna Hurtig, uthyrningsansvarig hos Svenska Hus.

– Fastigheten behöver anpassas till dagens flexibla arbetssätt och Svenska Hus tar nu ett helhetsgrepp och förändrar inte bara fastigheten utan hela konceptet kring den, säger Daniel Massot, vd för Svenska Hus.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige