Image
Hudiksvall i sommarljus.
Hudiksvall i sommarljus. Bild: Wikimedia commons

Svenska Handelsfastigheter förvärvar livsmedelsfastighet i Hudiksvall

Ekonomi/Finansiering Svenska Handelsfastigheter förvärvar en fastighet för livsmedelshandel i Hudiksvall av Västra Hamnen Utveckling. Fastigheten om knappt 2 800 kvadratmeter ligger i östra Hudiksvall och har ICA som främsta hyresgäst.
Publicerad den 15 September 2023

Fastigheten är över lag i gott skick efter att ha genomgått omfattande renoveringar 2021. Den genomsnittliga återstående kontraktstiden för samtliga hyresavtal uppgår till närmare tre år.

– Genom förvärvet stärker vi vårt samarbete ytterligare med ICA som är vår största hyresgäst och ökar samtidigt vår andel av livsmedelsfastigheter i vår portfölj. Livsmedel passar väl in i vår portfölj och vi fortsätter att utvärdera nya potentiella förvärv av denna typ av fastigheter runt om i Sverige, säger Jöran Rydberg, transaktionschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Affären innebär vidare att Svenska Handelsfastigheter stärker sin ställning ytterligare i Hudiksvall där bolaget är etablerat sedan tidigare, bland annat vid Hälsingeportens handelsområde. Andelen fastigheter för livsmedelshandel uppgår till väl över 50 procent av Svenska Handelsfastigheters totala portfölj.

Rådgivare till köparen var Advokatfirma Delphi respektive Angermann och Lindahls Advokatbyrå för säljarens räkning. Affären slutförs och fastigheten tillträds fredag 15 september.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Angermann på Branschguiden

Angermann är en oberoende transaktionskonsult med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklingsprojekt och bostadsfastigheter. Vi erbjuder professionell rådgivning inom samtliga steg i fastighetsrelaterade transaktionsprocesser. Vi skräddarsyr vårt erbjudande efter uppdragsgivarens önskemål och strävar alltid efter att möta och överträffa uppdragsgivarens förväntningar. Vår långa historia inom fastighetsbranschen har givit oss en hög trovärdighet på marknaden och ett omfattande branschnätverk.

Tack vare lång erfarenhet vet vi att man måste göra saker ordentligt när d...

Läs mer om Angermann på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige