Image
Katrin Wallensjö.
Katrin Wallensjö. Bild: Svefa

Svefa: Transaktionsvolym 97 miljarder hittills i år

Transaktioner Ny statistik från Svefa visar att 2021 kan komma att bli ytterligare ett rekordår för transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden. Svefa summerar den totala volymen hittills i år till drygt 97 miljarder kronor, vilket kan jämföras med föregående år då volymen för de första sex månaderna uppgick till cirka 80,5 miljarder kronor.
Publicerad den 12 Juli 2021

Trots det senaste årets osäkerhet och svajiga marknad har inget kunnat få investerare att avstå från fastighetsinvesteringar. Svefa konstaterar i sin analys av utfallet av hittills genomförda transaktioner att det andra kvartalet 2021 i många avseende är mycket likt det första kvartalet 2019. Utvecklingen innebär marknaden har återhämtat sig snabbt och mycket tyder på att den är tillbaka i ett normalläge.

– För första halvåret kan vi se en ökad volym inom segmentet för industri/lager/logistik, vilket ligger helt i linje med våra tidigare bedömningar. En del av förändringen kan förklaras av den stora efterfrågan på logistikfastigheter i kölvattnet av e-handelns framgång. Det är också intressant att andelen affärer inom lokalsegmentet med kontor, butiker och hotell ökar, säger Katrin Wallensjö, affärschef Analys på Svefa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige