Image
Katrin Wallensjö.
Katrin Wallensjö. Bild: Svefa

Svefa: Transaktionsvolym 97 miljarder hittills i år

Transaktioner Ny statistik från Svefa visar att 2021 kan komma att bli ytterligare ett rekordår för transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden. Svefa summerar den totala volymen hittills i år till drygt 97 miljarder kronor, vilket kan jämföras med föregående år då volymen för de första sex månaderna uppgick till cirka 80,5 miljarder kronor.
Publicerad den 12 Juli 2021
Annons
Image

Trots det senaste årets osäkerhet och svajiga marknad har inget kunnat få investerare att avstå från fastighetsinvesteringar. Svefa konstaterar i sin analys av utfallet av hittills genomförda transaktioner att det andra kvartalet 2021 i många avseende är mycket likt det första kvartalet 2019. Utvecklingen innebär marknaden har återhämtat sig snabbt och mycket tyder på att den är tillbaka i ett normalläge.

– För första halvåret kan vi se en ökad volym inom segmentet för industri/lager/logistik, vilket ligger helt i linje med våra tidigare bedömningar. En del av förändringen kan förklaras av den stora efterfrågan på logistikfastigheter i kölvattnet av e-handelns framgång. Det är också intressant att andelen affärer inom lokalsegmentet med kontor, butiker och hotell ökar, säger Katrin Wallensjö, affärschef Analys på Svefa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Svefa på Branschguiden

Oavsett om din verksamhet finns inom det privata eller offentliga, på bebyggda, obebyggda fastigheter kan vi med marknadens bredaste spetskompetens göra den mer framgångsrik. Vår rådgivning utgår från en helhetssyn på din verksamhet och följer en tydlig process. Det gör att vi kan sätta varje uppdrag i ett sammanhang och engagera kompetenser som tillsammans gör helheten mer värd än dess delar.

Som en av Sveriges största fastighetskonsulter har vi valt att finnas på 18 orter i Sverige eftersom vi vet att de bästa lösningarna skapas nära kunden. Vårt löfte "Kompetens som ...

Läs mer om Svefa på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige