Image
Pär Thomaeus.
Pär Thomaeus. Bild: Sveaviken

Sveaviken och Nordsten förvärvar grannfastighet i Enköping

Transaktioner Sveaviken Bostad och Nordsten Fastigheter, del av Sveafastigheter, har genom sitt samägda JV-bolag förvärvat och tillträtt industrifastigheten Enköping Romberga 24:1. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 19 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Februari 2022

Fastigheten ligger i direkt anslutning till fastigheterna Enköping Romberga 22:1 och 22:4, som förvärvades av JV-bolaget för drygt ett år sedan. I samarbete med Enköpings kommun pågår nu arbetet med en ny detaljplan som kan möjliggöra cirka 500 bostäder med inslag av centrumbebyggelse.

Det strategiska läget i norra Enköping skapar perfekta förutsättningar för Romberga att bli Enköpings nya entré. Fastigheterna är belägna invid Enköpings station, i den södra delen av stadsutvecklingsområdet Myran. Tidigare bidrag från arkitekttävlingen Europan bidrar med en rad stadsutvecklingsidéer för Myran och kommer att beaktas i det kommande detaljplanearbetet.

Med detta förvärv utökar Sveaviken Bostad sin närvaro i Enköping, en stad med stark tillväxt och utmärkta pendlingsmöjligheter. Förvärvet är strategiskt viktigt för pågående detaljplanearbete och bidrar till att stationsområdet kan förädlas till en än mer attraktiv plats att bo och leva på.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige