Image
Bild: Istock

Sveafastigheter vinner markanvisning i Bromsten

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter har fått markanvisning på 260 hyreslägenheter till följd av jämförelseförfarade i Bromstensgluggen i Stockholm.
Publicerad den 11 Januari 2021

Längs Ulvsundaleden i Bromsten har Sveafastigheter fått markanvisning på 260 hyreslägenheter. Här ska Sveafastigheter utveckla Vårt Hem: kvarteret där livskvalitet, gemenskap och hälsa står i centrum och som även erbjuder en unik lösning för Hyr-köp. Sveafastigheter är drivande i stadens arbete med Socialt värdeskapande analys och arbetar alltid för hållbarhet med mätbara mål som utgår ifrån lokala utmaningar och behov. Tillsammans med White Arkitekter har Sveafastigheter gjort en gedigen platsanalys som ligger till grund för konceptet.

Utvecklingen av Bromstensgluggen är en pusselbit som kan väva samman och locka till liv, rörelse och gemenskap i såväl närområdet som stadsdelsområdet. Med ökat utbyte mellan stadsdelarna, Bromsten och Rinkeby-Tensta, gynnas gemenskapen, intregrationen och därmed livsmöjligheterna.
– Vårt Hem ska bli ett stadskvarter med ett aktivt gränssnitt mot gatan. Gemensamhetslokalen, ett utvidgat vardagsrum och en plats för läxläsning, är öppen för de som bor i närområdet och kan bokas av föreningar. Bottenvåningen rymmer även en cykelhubb. På så vis stärks barnen i områdets rörelsefrihet. Med cykeln tillgänglig för fler blir vardagen och vår stadsdel såväl hälsofrämjande som nära, säger Harry McNeil, marknads- och hållbarhetschef på Sveafastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige