Image
Peter Wågström, ny styrelseordförande för Sveafastigheter.
Peter Wågström, ny styrelseordförande för Sveafastigheter. Bild: Håkan Lindgren

Sveafastigheter tillsätter nya styrelseledamöter inför ägarspridning

Bolag Den nya styrelsen för Sveafastigheter har presenterats inför en framtida ägarspridning, ledd av styrelseordförande Peter Wågström.
Publicerad den 8 Februari 2024

I linje med SBB:s nya strategi avser Sveafastigheter att etableras som ett fristående dotterbolag till SBB under ledning av en självständig styrelse och ledning. Sveafastigheters styrelse kommer stötta ledningen med att skapa optimala förutsättningar för att bolaget ska kunna dra nytta av sin unika marknadsposition och den ägarspridning som är planerad under 2024.

– Sveafastigheter är ett bolag med fina tillgångar och kompetenta medarbetare. Styrelsen ser fram emot att tillsammans med ledningen genomföra Sveafastigheters strategi och medverka till genomförandet av en ägarspridning som skapar förutsättningarna för Sveafastigheter att uppnå sin fulla potential, säger Peter Wågström, styrelseordförande i Sveafastigheters nya moderbolag.

Styrelsens ordförande Peter Wågström har lång erfarenhet från ledande befattningar inom svenska bygg- och fastighetsbolag. Han har även betydande styrelseerfarenhet och är bland annat styrelseordförande i Arlandastad Group och styrelseledamot i AP3.

Styrelsen består utöver Peter Wågström av Per O Dahlstedt, Sanja Batljan, Jenny Wärme, Christer Nerlich och Peder Johnson. Samtliga styrelseledamöter tillträdde den 7 februari.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige