Image
Christer Holst blir vd när Sveafastigheter satsar på utbildningsfastigheter.
Christer Holst blir vd när Sveafastigheter satsar på utbildningsfastigheter. Bild: Mattias Hamrén och Sveafastigheter. OBS: Bilden är ett montage

Sveafastigheter satsar på utbildningsfastigheter och nyrekryterar

Bolag Nu utvidgar Sveafastigheter inom samhällsfastigheter genom att starta Sveafastigheter Bilda, ett bolag inriktat på att utveckla och långsiktigt äga innovativa utbildningslokaler.
Publicerad den 23 April 2020

Många skoloperatörer ser att det behövs nya effektiva lösningar inom utbildningslokaler som kan utmana det traditionella klassrummet. Däremot vet man inte alltid hur de nya lösningarna ska se ut. Sveafastigheter Bildas idé är att hjälpa skolföretag och kommuner att nå längre i sin kärnverksamhet genom att tillsammans med dem utveckla lokaler som stöttar verksamheten. Med stort eget verksamhetskunnande, en intensiv omvärldsbevakning och en nära designdialog med brukarna ska Sveafastigheter Bilda vara en partner som kan hjälpa kommuner och privata skolaktörer att öka träffsäkerheten i att utveckla innovativa funktionella lärmiljöer.

Verksamheten startas tillsammans med skolentreprenören Christer Holger, som också blir vd för Sveafastigheter Bilda. Christer Holger har tidigare bland annat startat och varit rektor för den fristående skolan Skapaskolan i Huddinge, där klassrummen har utformats för att stödja verksamhetens inriktning på ett aktivt, digitaliserat lärande. Som enda skolbyggnad nominerades Skapaskolan till "Årets byggnad 2019" och skolan var en av landets mest besökta under 2019.
– På Skapaskolan har vi utvecklat unika klassrumsmiljöer som bereder rum för aktivt lärande. Vi märker att lokalerna hjälper lärare och elever att nå längre, både med traditionella mått mätt och med en vidare tanke på bildning och vishet. Många av de kommuner som kommer till Skapaskolan på besök har uttryckt en önskan om att bygga skolor med liknande kvaliteter. Sveafastigheter Bilda kommer att kunna bistå med det, säger Christer Holger, vd på Skapaskolan och Sveafastigheter Bilda.
– Vi är glada att ha knutit till oss Christer Holger, som är en av Sveriges främsta inom skolutveckling och lärmiljödesign. Sveafastigheter satsar på att bli en ledande hållbar samhällsutvecklare och det nya bolaget är helt i linje med våra värderingar om hållbarhet, innovation och digitalisering, säger Willem De Geer, ordförande för Sveafastigheter Bostad Group.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige