Image
Studio Stockholm ritar kontorsytorna i nya Sturekvarteret.
Studio Stockholm ritar kontorsytorna i nya Sturekvarteret. Bild: Sturegallerian AB

Studio Stockholm utformar kontoren i nya Sturekvarteret

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur har tilldelats uppdraget att utveckla cirka 21 000 kvadratmeter kontorsyta i nya Sturekvarteret. – Platsens historia, läge och varumärke gör detta till ett unikt projekt, både lokalt och nationellt. Vår ambition är därför att med fokus på kvalitet och långsiktighet skapa en helt ny referenspunkt på den svenska kontorsmarknaden, säger Alessandro Cardinale, partner på Studio Stockholm.
Publicerad den 8 November 2022

Under våren antogs detaljplanen för Stureprojektet och med detta accelererade också arbetet i kvarteret. Som ett led i detta har Studio Stockholm tilldelats uppdraget att utveckla kontorsytan i fastigheterna belägna på Birger Jarlsgatan 18 (Marmorhallarna), Stureplan 4 och Grev Turegatan 3–5 (Ostermans), ovanpå Sturegallerian. Uppdraget omfattar strategi och konceptutveckling för de totalt cirka 21 000 kvadratmeter kontor fördelade på cirka 16 000 kvadratmeter nyproduktion och cirka 5 000 kvadratmeter ombyggnation som ska stå färdiga under 2026.
– Det här är ett projekt som passar Studio Stockholms projektportfolio. Det är ett storskaligt och komplext transformationsprojekt med höga ambitioner och inom ramen för våra specialistområden – kommersiell utveckling. Vi är därför väldigt förväntansfulla inför att med utgångspunkt i detta bidra till att förverkliga visionen med nya Sturekvarteret, säger Alessandro Cardinale.
– För Stureprojektet har vi valt samarbetspartners som vi vet är bäst på marknaden. Studio Stockholm är i erkänd framkant när det kommer till konceptutveckling, kontorsutveckling och komplexa transformationsprojekt och vi känner oss därför trygga med att de kommer skapa en unik kontorsprodukt för Sturekvarteret, säger Carl Johansson, ansvarig för kontorsutveckling och uthyrning på TAM.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige