Image
Med de två övre våningsplanen och en del av plan 8 i Urban Escape är EQT nu Urban Escapes näst största hyresgäst med nära 300 medarbetare.
Med de två övre våningsplanen och en del av plan 8 i Urban Escape är EQT nu Urban Escapes näst största hyresgäst med nära 300 medarbetare. Bild: Studio Stockholm

Studio Stockholm har skapat EQT:s nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur I början av juni flyttade EQT till Regeringsgatan 29. Med de två övre våningsplanen och en del av plan 8 i Urban Escape är EQT nu fastighetens näst största hyresgäst med nära 300 medarbetare.
Publicerad den 20 Juni 2019

Private equity-företaget EQT har vuxit kraftigt under de senaste åren vilket skapat behov av större och mer effektiva lokaler. Studio Stockholms uppdrag har handlat om att skapa förutsättningar för ett gränsöverskridande och dynamiskt arbetssätt för EQT:s olika team. Man hade också behov av utrymmen där bolagets alla medarbetare ryms för att fortsätta bygga på den starka kultur som företaget gjort sig kända för.

– Vi har arbetat med EQT sedan 2006 och har på nära håll följt företagets fantastiska utveckling de senaste åren. Det är ett högpresterande bolag med behov av en miljö som stärker och motiverar dedikerade medarbetare. Samtidigt som bolaget expanderat kraftigt har man också utvecklat en mer öppen kultur och transparens är något vi tagit fasta på i det arkitektoniska konceptet, säger Marco Checchi, Inredningsarkitekt och partner på Studio Stockholm.

– EQT är inne i en expansiv fas och har tillsammans med Studio Stockholm utvecklat ett huvudkontor som återspeglar vad EQT är och vad vi står för. Vi är övertygade om att våra nya lokaler kommer stötta oss i våra fortsatta relationer med medarbetare och kunder, säger Caspar Callerström, COO och partner på EQT.

Det arkitektoniska konceptet fokuserar på förädling och spelar an på kärnan i EQT ?s verksamhet, att vidareutveckla starka företag. Detta gestaltas genom att råmaterial såsom sten, trä, läder och glas har bearbetats på olika sätt mot en mer förädlad form. Lokalernas präglas av en känsla av stabilitet via stenbeklädda centrala rumsligheter med en successiv transparens ju närmre fasaden man kommer. För att öka dynamiken har man gått från tydliga avdelningar med rumsligheter till ett mer öppet kontor där man satsat på ytor och rum för samarbeten och fokus. Målsättningen är att kontoret i Stockholm ska bli design guidelines för EQT:s olika kontor globalt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige