Image
Pembrokes nya kontor.
Pembrokes nya kontor. Bild: Studio Stockholm

Studio Stockholm Arkitektur utvecklar Pembrokes nya Stockholmskontor

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur har fått uppdraget att utveckla den globala fastighetsrådgivaren Pembrokes Stockholmskontor. Uppdraget omfattar strategisk rådgivning, gestalningskoncept samt inredningsprojektering för bolagets befintliga lokaler.
Publicerad den 20 September 2022

Pembroke Real Estate etablerade sig i Stockholm år 2008 och sitter i dagsläget på Mäster Samuelsgatan 20. I samband med att kontorsytan på drygt 350 kvadratmeter nu ska utvecklas så inleder man ett samarbete med Studio Stockholm som i en första fas ansvarar för strategi och varumärkesanalys. I ett nästa steg omfattar uppdraget också gestalningskoncept och inredningsprojektering.

– Vi är otroligt glada över att ha fått det här förtroendet av Pembroke. Med deras fokus på kommersiella fastigheter i allmänhet, och kontorslokaler i synnerhet, så är det egna kontoret inte bara viktigt för medarbetarna utan också för både varumärket och affären. Det är ingångsvärden som passar oss på Studio Stockholm väldigt bra, och vi ser fram emot att tillsammans skapa långsiktigt hållbara lösningar för morgondagens kontor, säger Karolina Nyström, uppdragsansvarig inredningsarkitekt på Studio Stockholm.

Fokus för arbetet kommer ligga på att optimera flöden för att stärka välmående och produktivitet, att balansera uttrycken för professionalism och nyskapande samt att skapa bryggor mellan kontorsmiljön och det urbana uttrycket i utomhusmiljön. Bland annat kommer man att vidareutveckla den idag helt outnyttjade takterrassen som tillhör lokalerna. Givet den höga standard som generellt präglar den svenska kontorsmarknaden är förhoppningen att Stockholmskontoret ska kunna fungera som inspiration också för Pembroke globalt.

– Vi är väldigt förväntansfulla inför att göra den här resan tillsammans med Studio Stockholm. Deras erfarenheter från kontorsutveckling för andra fastighetsaktörer och från aktörer med global närvaro gör att vi har valt ett samarbete där de levererar lösningar som stöttar vilka vi är – både idag och imorgon, säger Kristin Willerström på Pembroke.

Samarbetet inleddes under senvåren 2022 och löper därefter på under hösten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ändrar staden i Balders och Wallenstams markanvisningar

Bygg/Arkitektur Bolagens bostadsprojekt i Göteborg genomgår några förändringar sedan första markanvisningen beslutades i början av 2023. Förutsättningar har ändrats när det gäller volym och upplåtelseform samtidigt som en stor mängd studentbostäder bryts ut ur planen. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige