Image

Stort börsbolag tappar vd

Karriär Castellums vd Håkan Hellström väljer att lämna sin tjänst efter sju år. Jakten på hans ersättare är inledd.
Publicerad den 17 Oktober 2012
Håkan Hellström. Bild: Castellum. Bild: Castellum.
Håkan Hellström. Bild: Castellum. Charlotte Strömberg. Bild: Jones Lang Lasalle. Bild: Jones Lang Lasalle
Charlotte Strömberg. Bild: Jones Lang Lasalle.

- Det har varit fantastiskt utvecklande och roligt att ha varit med under alla 18 år sedan Castellum bildades och såsom vd de sista sju åren. Men jag känner också att det är tid att lämna en exekutiv befattning och lägga mer tid på annat än yrkesrelaterade frågor, säger Håkan Hellström.

- Jag och övriga i styrelsen hade gärna fortsatt samarbetet med Håkan i rollen som verkställande direktör och tycker att det är tråkigt att han lämnar bolaget. Vi tackar Håkan för hans ytterst viktiga bidrag till Castellums utveckling och respekterar samtidigt hans vilja att lämna den operativa yrkesrollen. Fram tills dess att Håkan lämnar vid kommande årsstämma har han och hans ledningsgrupp styrelsens fulla stöd, att med bibehållen energi fortsätta utveckla bolaget. Castellums decentraliserade struktur borgar för att överlämnandet till en ny verkställande direktör kommer kunna ske smidigt och att uppställda mål och strategier kan fullföljas i samma takt som tidigare såväl på kort som på lång sikt, säger Castellums styrelseordförande Charlotte Strömberg.

- Styrelsen ser nu fram emot att slutföra den pågående rekryteringen av Castellums nästa vd och processen beräknas vara slutförd i god tid före årsstämman, avslutar Charlotte Strömberg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige