Image
Ursvik. Illustration: Liljewall.
Ursvik. Illustration: Liljewall. Bild: Storsala

Storsala förvärvar byggrätter i Stockholm tillsammans med Niam och Derome

Bygg/Arkitektur Storsala har, i samarbete med Niam och Derome, förvärvat byggrätter för bostäder i stadsdelen Ursvik i Sundbybergs kommun. Planen är att utveckla 11 000 kvadratmeter fördelat på 227 hyreslägenheter. Byggnaden kommer att byggas i trä och ska miljöcertifieras med målsättningen att uppnå minst Miljöbyggnad Silver.
Publicerad den 9 September 2024

Orlando Villacrez, grundare och vd för Storsala, kommenterar affären:

– Detta är helt i linje med Storsalas strategi att växa i attraktiva områden genom både förvärv och nyproduktion. Genom att kombinera vår gedigna erfarenhet med hållbara investeringar kan vi inte bara expandera vår portfölj, utan också skapa långsiktiga värden för våra intressenter. Det här projektet kommer inte bara att stärka bostadserbjudandet i området, utan även bidra till regionens övergripande stadsutveckling.

Under det senaste decenniet har Niam varit en av de största privata köparna av bostadsfastigheter i Norden och har bland annat genomfört den största bostadstransaktionen i Danmarks historia: en portfölj värderad till 1,7 miljarder euro.

– Det här är vår andra bostadstransaktion i Stockholm på kort tid och vi har en stark pipeline med goda tillväxtutsikter i segmentet framöver. Nu ser vi fram emot att tillsammans med våra partners driva det här projektet som kommer att bli ett viktigt tillskott till den expansiva utvecklingen i Stockholm, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam.

Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, kommer att producera bostäderna i trä vilket ger ett reducerat klimatavtryck med 50 procent jämfört med andra traditionella byggnadsmaterial.

– Projektet bekräftar att vårt erbjudande, med industriell trähusproduktion som både minskar klimatpåverkan och förkortar byggtider, ligger helt rätt i tiden. Vi är nu glada att genomföra det här stora och komplexa projektet tillsammans med våra två nya samarbetspartners, och att få bygga en långsiktig och framgångsrik relation till varandra, säger Otto Martler, vd Derome Bostad.

Tillträde sker i december 2024 och i samband med förvärvet har ett totalentreprenadsavtal handlats upp med Derome. Byggnationen beräknas påbörjas strax efter årsskiftet och vara färdigställt våren 2027.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bostadsbyggandet har investeringsbehov på 1 000-2 000 miljarder"

Bostäder Räntan, löneutvecklingen och byggpriserna är faktorer som kommer påverka vägen framåt när krisen för bostadsbyggnadet har bottnat ur. Fast krisen och dess effekter är långt ifrån över menar Lennart Weiss, Veidekkes kommersiella direktör, när han gästade Västsvenska Handelskammarens seminarium på temat om vägen framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige