Image

Stordalens andra Urban Escape-hotell: Hobo

Uthyrning I oktober presenterades det exklusiva hotellet At Six. Urban Escapes andra hotell blir det mer lekfulla och kreativa Hobo. Båda hotellen ska drivas av Petter Stordalens Nordic Choice Hotels.
Publicerad den 14 Mars 2016

Namnet Hobo är inspirerat av den samtida och medvetne citynomaden. Konceptet ska locka nyfikna världsmedborgare i alla åldrar som vill upptäcka Stockholm.

Hobo är ett lokalt inspirerat hotell och community som skapar en ny urban samlingsplats i Stockholm city. Hotellet präglas av öppna sällskapsytor och 201 innovativt inredda rum där prisbelönta Berlinstudion Werner Aisslinger – som gör sitt första projekt i Sverige – står för designen.

Tillsammans utgör hotellen i Urban Escape-kvarteret i regi av Nordic Choice Hotels den största hotellsatsningen i Stockholms historia. Hobo är modernt och samspelar med livligheten och pulsen i en av världens hetaste och innovationsdrivna huvudstäder. Med lekfulla rum, dynamiska sociala ytor och mat- och dryckesupplevelser på två våningsplan skapas en ny plats att möta city.

– Med Hobo får vi den unika möjligheten att vara med och förändra ett helt kvarter, men framför allt utmanar vi synen på vad ett hotell faktiskt kan vara, säger Mattias Stengl, General Manager på Hobo.

- Som gäst är du en del av Hobo. Vi engagerar såväl lokala kreatörer och entreprenörer som stockholmarna i att utvecklas tillsammans med oss. Jag ser Hobo mer som en community än ett traditionellt hotell.

Hobos koncept vilar på ett organiskt designtema. Här bjuds hotellgästerna in att själva sätta ramarna för vad som kan rymmas inom hotellets väggar och lämna sina egna avtryck.

– Att se hotellen växa fram i Urban Escape och börja kunna ta på förvandlingen är verkligen spännande. Hobos koncept ramar in nytänkande och kreativitet vilket också är grundbultar i vår vision för kvarteret. Under året kommer till exempel stockholmare att bjudas in till att påverka smaker, dofter och ljud som ska prägla hotellet. För oss är det är medskapande på riktigt och precis vad vi vill skapa med Urban Escape, säger Karolin Forsling, chef för stadsutveckling och marknad på AMF Fastigheter.

Aktivitet och kreativitet kommer flöda på Hobos sociala ytor. Tillsammans med At Six utgör de två olika men samtidigt kompletterande hotellkoncept och skapar ett levande kvarter, från morgon till kväll.

Ambitionen är att öka Stockholms internationella attraktionskraft och samtidigt skapa ett mer öppet och levande city, dygnet runt. Interiören har tagits fram av den Berlinbaserade designbyrån Studio Aisslinger, som gör sitt första projekt i Sverige.

Fakta / Hobo
• Hobo rymmer 200 hotellrum och 1 svit samt två våningsplan sociala ytor.
• Hotellet drivs av Petter Stordalens hotellgrupp Nordic Hotels & Resorts, tillsammans med bland andra At Six, The Thief Oslo, Copperhill Åre, Yasuragi Hasseludden och Skt Petri Köpenhamn.
• Det är en del av kvarteret Urban Escape Stockholm. Ett kvarter som växer fram i mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Urban Escape består av fem fastigheter, fyra gator och två torg och kombinerar kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige