Image

Storbolags-vd säger upp sig efter 20 år

Karriär Norrportens vd Anders Wiklander har sagt upp sig som vd för bolaget. Han började sommaren 1993 och slutar nu till sommaren 2013. Rekryteringen efter hans ersättare har inletts.
Publicerad den 21 Januari 2013
Anders Wiklander. Bild: Norrporten
Anders Wiklander.

- Jag har haft förmånen att vara med på denna fantastiska resa som startade för 20 år sedan. För min del finns ambitionen att göra något annat när jag nu uppnått ”mogen ålder”, varför jag nu beslutat säga upp min anställning i Norrporten, säger Anders Wiklander.

- Wiklander lämnar Norrporten när bolaget står på topp och han kvarstår som vd till 19 juli 2013. Rekrytering efter hans ersättare har inletts. Jag vet också att ägarna är mycket nöjda med Anders Wiklanders insatser under alla år och hur han lett Norrporten med bästa tänkbara affärsmässighet och professionalism. Bolaget har varje år levererat en mycket god avkastning och har stått för en långsiktig och framgångsrik affärsmodell, säger Jan Kvarnström, styrelsens ordförande.
Norrporten var först ut att stå på egna ben från Securum våren 1994 med notering på Stockholms Fondbörs. Bolaget har under Anders Wiklanders ledning utvecklats från att vara ett litet norrländskt bolag med fastigheter värda knappt en miljard kronor till idag ett fastighetsbolag med fastigheter på elva orter i tre länder, från Luleå i norr till Hamburg i söder, värda 25 miljarder kronor.

Norrporten var under år 2 000 noterat på börsens A-lista men köptes ut detta år av ett privat konsortium lett av Sjätte AP-fonden och där Anders Wiklander ingick. Under 2001 genomfördes en strukturaffär med Vasakronan som bland annat ledde till ny ägarstruktur då även Andra AP-fonden och Vasakronan blev delägare. Andra AP-fonden och Sjätte AP-fonden köpte senare Vasakronans andel och Norrporten ägs nu av dessa två fonder med hälften vardera.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige