Image
Avinor säjer Radisson-hotellet vid Gardermoen.
Avinor säjer Radisson-hotellet vid Gardermoen. Bild: Avinor

Storaffär vid flygplatsen i Oslo

Transaktioner Statliga Avinor säljer hotellfastigheten med Radisson Blu vid flygplatsen i Oslo för drygt 1,5 miljarder kronor. Köpare är privata OG Ottersland AS.
Publicerad den 5 November 2015

Fastigheten är uthyrd på ett långt kontrakt till Rezidor Hotels.

Fastighetsvärdet är 1 580 norska kronor, motsvarande 1 577 svenska kronor före avdrag för framtida mindre avskrivningar.

Försäljningen ger Avinor en räkenskapsmässig vinst på hela 1 300 miljoner norska kronor.

- Vi har ägt fastigheten sedan vi uppförde den 1998 och det har varit en spännande och lönsam investering för Avinor. Vi säljer nu fastigheten som ett led i finansieringen av koncernens omfattande investeringar nu och de kommande åren, säger Avinors koncernchef Dag Falk-Petersen.

- Radisson Blu på Oslo flygplats är en stor och mycket långsiktig investering för oss som ett familjeägt bolag. Vi är nöjda med att vi nådde längst i konkurrensden. Vi betalade ett högt pris men tar över ett fint hotell och vi känner oss säkra på att det kommer att fortsätta att leverera bra avkastning framöver – speciell när Gardemoen blir ytterligare utbyggt, säger Ole G Ottersland.

Heilo Eiendom har bistått Avinor med försäljningen.
- Vi har marknadsfört fastigheten brett mot norska och internationella investerare via vår samarbetspartner Savills. Ett stort antal investerare har visat intresse och vi är nöjda med att vi har genomför försäljningen efter en mycket professionell process från både köp- och säljsidan, säger Trond Sejersted Bødtker på Heilo Eiendom AS.

Avinor äger 46 norska flygplatser och är därmed Norges största flygplatsägare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige