Image

Stor detaljplan i Malmö antagen

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för utbyggnaden av Norra Hamnen Industrial Park i Malmö, ett område med 750 000 kvadratmeter yta, antogs på torsdagen.
Publicerad den 11 December 2014
Norra Hamnen Industrial Park. Bild: Malmö stad
Norra Hamnen Industrial Park.

- En ny detaljplan för hamnområdet är ett viktigt steg på vägen för att fortsätta utveckla hamnen med verksamheter som ska skapa förutsättningar för tillväxt, sysselsättning och hållbar utveckling, säger Milan Obradovic (S), tekniska nämndens ordförande.

- Norra Hamnens strategiska läge och utveckling skapar goda utsikter för regionen och delar av Skandinaviens näringsliv, säger Milan Obradovic.

I Norra Hamnen Industrial Park planeras för exploatering av hamnrelaterade verksamheter, logistik- och lagerverksamheter, samt tillverkningsindustri.

Med en modern infrastruktur, närhet till vägnät, god tillgång till mark och betydande satsningar på miljön erbjuder Malmö möjligheter till etablering för verksamheter med hamnanknuten logistik.

- Skanska har sedan september en markreservation och vi har fler andra intressenter på gång som vi förhandlar med, båda internationella och nationella företag, berättar Klas Johansson, fastighetsdirektör Malmö stad.

- Nu ser vi fram emot att projektet kan rulla vidare med byggstarter under nästa år, säger Klas Johansson.

Norra hamnen erbjuder konkurrenskraftiga hyror i långa avtal för centrala industritomter, som kan anpassas till individuella behov. Gemensamma lösningar för energiförsörjning, säkerhet, transporter, avfallshantering och återvinning ger stora besparingar.

FAKTA/ Planens innehåll
Syftet med detaljplan 5203 är att göra det möjligt att etablera hamnrelaterade verksamheter, logistik- och lagerverksamheter samt tillverkningsindustri inom området. Det ska också finnas möjlighet att etablera servicefunktioner med koppling till dessa verksamheter.
Inom området finns en stor population av den skyddade arten grönfläckig padda. Planförslaget har anpassats till detta och ett stort område har avsatts som naturmark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige