Image
Anna Bengtsson blir ny hållbarhetschef på Stockholmshem.
Anna Bengtsson blir ny hållbarhetschef på Stockholmshem. Bild: Stockholmshem

Stockholmshem får ny hållbarhetschef

Bolag Anna Bengtsson blir ny hållbarhetschef hos Stockholmshem, med ansvar att leda och utveckla hållbarhetsarbetet hos ett av Sveriges största bostadsbolag. Hon tillträder sin nya tjänst den 2 maj.
Publicerad den 11 April 2024

– Vi har högt ställda mål och stort fokus på klimatfrågor, och på att arbeta för hållbara och trygga bostadsområden. Här kommer Anna Bengtssons breda erfarenhet från förvaltning, verksamhetsutveckling och hållbarhetsarbete bidra till att vi kan utveckla det ännu mer, säger Åsa Wigfeldt, vd på Stockholmshem.

Anna Bengtsson får ett bolagsövergripande ansvar för hållbarhetsfrågor och kommer att leda fyra specialister med uppdrag att utveckla och samordna Stockholmshems arbete inom klimat, miljö och social hållbarhet. Enheten arbetar nära verksamheten, och tillsammans med stadens förvaltningar och andra bolag.

– Stockholmshem är ett stort företag med många fastigheter, det gör att det finns stora möjligheter att påverka och få stor effekt av bra saker man gör. Utmaningarna inom hållbarhetsområdet är stora och alla måste hjälpas åt. Jag vet att det finns väldigt kompetenta medarbetare och specialister på bolaget, jag ser verkligen fram emot vad vi kan uppnå tillsammans, säger Anna Bengtsson.

Anna Bengtsson kommer närmast från rollen hållbarhetschef på HSB Stockholm, en roll som hon har haft i drygt åtta år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige