Image
Stockholms auktionsverk flyttar in i det gamla Expohuset i Sickla.
Stockholms auktionsverk flyttar in i det gamla Expohuset i Sickla. Bild: Måns Berg

Stockholms auktionsverk flyttar till Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms auktionsverk som flyttar sin verksamhet till Sickla. Avtalet omfattar drygt 1 700 kvadratmeter i det gamla Expohuset i Sickla.
Publicerad den 15 September 2023

Stockholms auktionsverk är världens äldsta auktionshus. Under 2024 kommer auktionshuset att fira 350 år i branschen – ett historiskt jubileum som också innebär att man sålt barock, rokoko och gustavianskt sedan föremålen ansågs samtida. I kundregistret hittar man namn som Karl XI, Gustav III, Carl Michael Bellman, August Strindberg och Selma Lagerlöf.

I dag håller Stockholms auktionsverk både slag- och onlineauktioner – som ett av Nordens ledande auktionshus för konst, design, konsthantverk, antikviteter och böcker. Med tio filialer i Sverige, Finland och Tyskland, över 60 erfarna och områdeskunniga specialister och mer än 700 000 registrerade köpare i 180 länder fortsätter man vara ett börsgolv för svensk och internationell kulturhistoria – i dag som en ledande nordisk marknadsplats för konst, konsthantverk och antikviteter. Stockholms auktionsverk ägs sedan 2021 av Auctionet.
– Efter lång tids letande har vi nu landat i Sickla, en plats som passar oss och vår verksamhet helt perfekt. Det här är design- och kulturkvarter där vår kundkrets är högst närvarande och vår verksamhet ännu mer kan komma till sin rätt. Dessutom i en vacker lokal där fastighetsägaren Atrium Ljungberg vårdat och bevarat mycket av arkitekturens ursprungliga karaktär och originaldetaljer. I det finner vi och vår nya hyresvärd en stark gemensam grund, säger Stockholms auktionsverks operativa chef Johanna Casselbrant.

Stockholms auktionsverk har tio filialer: i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Helsingfors, Hamburg, Köln och Düsseldorf. I och med flytten byter Stockholms auktionsverk Globen namn till Stockholms auktionsverk Sickla. Under våren 2024 slår de upp portarna i Sickla, i den anrika byggnaden Expo där Atlas Copco tidigare visade upp sina senaste innovationer för världen.
– Vi är väldigt glada att Stockholms auktionsverk väljer Sickla och Atrium Ljungberg. Det blir ett fantastiskt tillskott till Sicklas redan breda utbud där design, historia, hållbarhet och återbruk nu får en helt ny dimension, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Sickla.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige