Stockholms auktionsverk är världens äldsta auktionshus. Under 2024 kommer auktionshuset att fira 350 år i branschen – ett historiskt jubileum som också innebär att man sålt barock, rokoko och gustavianskt sedan föremålen ansågs samtida. I kundregistret hittar man namn som Karl XI, Gustav III, Carl Michael Bellman, August Strindberg och Selma Lagerlöf.
I dag håller Stockholms auktionsverk både slag- och onlineauktioner – som ett av Nordens ledande auktionshus för konst, design, konsthantverk, antikviteter och böcker. Med tio filialer i Sverige, Finland och Tyskland, över 60 erfarna och områdeskunniga specialister och mer än 700 000 registrerade köpare i 180 länder fortsätter man vara ett börsgolv för svensk och internationell kulturhistoria – i dag som en ledande nordisk marknadsplats för konst, konsthantverk och antikviteter. Stockholms auktionsverk ägs sedan 2021 av Auctionet.
– Efter lång tids letande har vi nu landat i Sickla, en plats som passar oss och vår verksamhet helt perfekt. Det här är design- och kulturkvarter där vår kundkrets är högst närvarande och vår verksamhet ännu mer kan komma till sin rätt. Dessutom i en vacker lokal där fastighetsägaren Atrium Ljungberg vårdat och bevarat mycket av arkitekturens ursprungliga karaktär och originaldetaljer. I det finner vi och vår nya hyresvärd en stark gemensam grund, säger Stockholms auktionsverks operativa chef Johanna Casselbrant.
Stockholms auktionsverk har tio filialer: i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Helsingfors, Hamburg, Köln och Düsseldorf. I och med flytten byter Stockholms auktionsverk Globen namn till Stockholms auktionsverk Sickla. Under våren 2024 slår de upp portarna i Sickla, i den anrika byggnaden Expo där Atlas Copco tidigare visade upp sina senaste innovationer för världen.
– Vi är väldigt glada att Stockholms auktionsverk väljer Sickla och Atrium Ljungberg. Det blir ett fantastiskt tillskott till Sicklas redan breda utbud där design, historia, hållbarhet och återbruk nu får en helt ny dimension, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Sickla.
Teknik En månad efter att ha släppt sin bok "On leadership: Lessons for the 21st Century" och en månad före det amerikanska valet, deltog förre premiärministern Tony Blair i Prologis-eventet Groundbreakers för att prata om ledarskap, geopolitik, handel och teknik. – Ingenting som uppfunnits av mänsklig uppfinningsrikedom har någonsin försvunnit av mänsklig ångest.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.