Image
Elias Georgiadis.
Elias Georgiadis. Bild: Stenhus Fastigheter

Sterner Stenhus Nischer-försäljning klar

Bolag Sterner Stenhus har nu ingått avtal om försäljning av Nischer-aktier så att bolaget kommer under gränsen för budplikt.
Publicerad den 14 Februari 2022

Sterner Stenhus Bostad offentliggjorde den 4 februari bolagets innehav i Nischer Properties AB uppgick till cirka 40,7 procent av aktierna och rösterna i Nischer, innebärandes en skyldighet för Sterner Stenhus Bostad att enligt Takeover-reglerna antingen inom fyra veckor lämna ett erbjudande om förvärv av resterande aktier i Nischer eller minska sitt innehav till mindre än 30 procent av röstetalet i Nischer.

Sterner Stenhus Bostad offentliggjorde även att bolaget avsåg att avyttra aktier i Nischer i sådan utsträckning att det inte längre ska innebära någon skyldighet för Sterner Stenhus Bostad att, enligt Takeover-reglerna, lämna ett erbjudande om förvärv av resterande aktier i Nischer.

Mot bakgrund av ovan har Sterner Stenhus Bostad ingått avtal om avyttring av 3 875 000 aktier i Nischer innebärandes att Sterner Stenhus Bostads innehav därefter uppgår till 29,10 procent av aktierna och rösterna i Nischer och att någon skyldighet att enligt Takeover-reglerna lämna ett erbjudande om förvärv av resterande aktier således inte längre föreligger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige