Image

Sterner Stenhus köper 23 000 kvadratmeter i Tumba

Transaktioner Sterner Stenhus Fastigheter köper och utvecklar vårdfastigheten Samariten 1 i Tumba. Största hyresgäst är Botkyrka kommun.
Publicerad den 16 Januari 2017

Fastigheten, som har cirka 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, huserar bland annat ett vård- och omsorgsboende med en hyrestid om totalt 18 år. Sterner Stenhus kommer att genomföra omfattande ombyggnationer och moderniseringar av vård- och omsorgsboendet.

– Vi är mycket glada över att få förvärva en fantastisk fastighet med stora utvecklingsmöjligheter med kommun och landsting som hyresgäster. Projekteringen av ombyggnationen har inletts och de nya modernare lägenheterna på äldreboendet beräknas stå klara under 2018. Jag är själv uppvuxen i Botkyrka och är extra glad att kunna ta socialt ansvar och bidra tillbaka till kommunen genom att utveckla och förbättra Samariten 1 och Hallunda Centrum, som vi förvärvade under 2016, säger Elias Georgiadis, vd för Sterner Stenhus-koncernen.

Sterner Stenhus Fastigheter tillträdde fastigheten den 12 januari efter ingående av överlåtelseavtal med Botkyrka kommun och föregående offentlig upphandling under 2016. Projekteringen är inledd och arbetet beräknas vara klart under 2018. En förundersökning avseende att bygga bostäder på fastigheten har också påbörjats.

Sterner Stenhus Fastigheter har biträtts av Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB som legalt ombud vid förvärvet av Samariten 1.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige