Image

Sterner Stenhus köper 23 000 kvadratmeter i Tumba

Transaktioner Sterner Stenhus Fastigheter köper och utvecklar vårdfastigheten Samariten 1 i Tumba. Största hyresgäst är Botkyrka kommun.
Publicerad den 16 Januari 2017
Annons
Image

Fastigheten, som har cirka 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, huserar bland annat ett vård- och omsorgsboende med en hyrestid om totalt 18 år. Sterner Stenhus kommer att genomföra omfattande ombyggnationer och moderniseringar av vård- och omsorgsboendet.

– Vi är mycket glada över att få förvärva en fantastisk fastighet med stora utvecklingsmöjligheter med kommun och landsting som hyresgäster. Projekteringen av ombyggnationen har inletts och de nya modernare lägenheterna på äldreboendet beräknas stå klara under 2018. Jag är själv uppvuxen i Botkyrka och är extra glad att kunna ta socialt ansvar och bidra tillbaka till kommunen genom att utveckla och förbättra Samariten 1 och Hallunda Centrum, som vi förvärvade under 2016, säger Elias Georgiadis, vd för Sterner Stenhus-koncernen.

Sterner Stenhus Fastigheter tillträdde fastigheten den 12 januari efter ingående av överlåtelseavtal med Botkyrka kommun och föregående offentlig upphandling under 2016. Projekteringen är inledd och arbetet beräknas vara klart under 2018. En förundersökning avseende att bygga bostäder på fastigheten har också påbörjats.

Sterner Stenhus Fastigheter har biträtts av Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB som legalt ombud vid förvärvet av Samariten 1.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige