Image

Sterner Stenhus köper 23 000 kvadratmeter i Tumba

Transaktioner Sterner Stenhus Fastigheter köper och utvecklar vårdfastigheten Samariten 1 i Tumba. Största hyresgäst är Botkyrka kommun.
Publicerad den 16 Januari 2017

Fastigheten, som har cirka 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, huserar bland annat ett vård- och omsorgsboende med en hyrestid om totalt 18 år. Sterner Stenhus kommer att genomföra omfattande ombyggnationer och moderniseringar av vård- och omsorgsboendet.

– Vi är mycket glada över att få förvärva en fantastisk fastighet med stora utvecklingsmöjligheter med kommun och landsting som hyresgäster. Projekteringen av ombyggnationen har inletts och de nya modernare lägenheterna på äldreboendet beräknas stå klara under 2018. Jag är själv uppvuxen i Botkyrka och är extra glad att kunna ta socialt ansvar och bidra tillbaka till kommunen genom att utveckla och förbättra Samariten 1 och Hallunda Centrum, som vi förvärvade under 2016, säger Elias Georgiadis, vd för Sterner Stenhus-koncernen.

Sterner Stenhus Fastigheter tillträdde fastigheten den 12 januari efter ingående av överlåtelseavtal med Botkyrka kommun och föregående offentlig upphandling under 2016. Projekteringen är inledd och arbetet beräknas vara klart under 2018. En förundersökning avseende att bygga bostäder på fastigheten har också påbörjats.

Sterner Stenhus Fastigheter har biträtts av Gernandt & Danielsson Advokatbyrå KB som legalt ombud vid förvärvet av Samariten 1.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd:n med sektorns vassaste penna – här är det bästa vd-ordet i årsredovisningarna

Bolag Fyra fullmatade sidor med enkelt förklarad fakta om det egna bolaget, spot on-analyser av marknaden och personliga åsikter om diskriminering i styrelsesammansättningen – allt skrivet med väldigt genomtänkta och exakta formuleringar: Här är det briljanta vd-ordet som alla borde läsa. "Vad det gäller frågor om sexuell läggning med mera tillhör dessa, enligt min mening, privatlivet och som begreppet indikerar angår dessa frågor ingen, allra minst en bolagsstämma eller styrelsekolleger."

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY