Image

Stenvalvet köper av Paretobolag i Jönköping

Transaktioner Stenvalvet köper en fastighet i Jönköping med Engelska skolan som största hyresgäst. Detta genom förvärv av Paretobolaget Huskvarnen Holding för 250 miljoner kronor.
Publicerad den 13 September 2018
Stenvalvet köper Elektronen 3 i Jönköping. Bild: Stenvalvet
Stenvalvet köper Elektronen 3 i Jönköping. Sara Östmark. Bild: Stenvalvet
Sara Östmark.

Fastigheten Elektronen 3 utgörs av cirka 10?000 kvadratmeter moderna undervisningslokaler och hyrs till övervägande del av Internationella Engelska skolan, som sedan tidigare är en etablerad hyresgäst hos Stenvalvet. Fastigheten kommer att förvaltas av Stenvalvets förvaltningskontor i Jönköping som etablerats under året.

Stenvalvets har i och med affären genomfört tre förvärv i Jönköping på drygt ett år och portföljen uppgår nu till cirka 30?000 kvadratmeter lokaler för samhällsservice. Bolaget kommer aktivt söka fortsatta investeringar i förvaltningsfastigheter och projekt i regionen då Jönköping är en prioriterad ort.

– Förvärvet av fastigheten Elektronen 3 ligger helt i linje med Stenvalvets strategi att utöka sitt fastighetsbestånd i Jönköpingsregionen. Förvaltningsbeståndet i regionen ger oss nu en plattform för att fortsätta utveckla lokaler för samhällsservice för vårt eget ägande och förvaltning, säger Sara Östmark, Stenvalvets vice vd och affärsutvecklingschef.

Pareto bildade Huskvarnen 2015 och har förvaltat bolaget fram till överlåtelsen.

– Det är en väldigt positiv transaktion för våra investerare som har haft möjlighet att dra nytta av en stark utveckling under de senaste åren. Vi är också glada över att lämna över relationen med IES till Stenvalvet som är en specialiserad fastighetsägare med liknande fastigheter i beståndet och med god lokal närvaro, säger Ulf Attebrant, Pareto.

Stenvalvet tillträdde fastigheten i juli.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige