Image
Elias Georgiadis.
Elias Georgiadis. Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus köper livsmedelsfastighet i Örebro

Transaktioner Stenhus köper 12 000 kvadratmeter av Areim i Örebro.
Publicerad den 17 Juni 2021

Fastigheten Kardanen 13 har ett beräknat driftnetto om 13,7 miljoner kronor. Säljare är Ariem Fund II som har ägt och förvaltat fastigheten sedan år 2016. Förvärvet finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.

Fastigheten är fullt uthyrd till City Gross och Systembolaget totalt omfattar fastigheten cirka 11 907 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den förvärvade fastigheten beräknas generera ett årligt driftnetto om cirka 13,7 miljoner kronor med en hyresduration på cirka 2,5 år.

Kardanen 13 har ett mycket bra läge i Örebro i direkt anslutning till trafikplats Hedgatan intill E18. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, kommenterar:
– Känns fantastiskt att välkomna City Gross och Systembolaget som kunder till Stenhus dessa kommer ytterligare att förstärka vårt segment inom sällanköps-/livsmedelshandel.

Glimstedt har varit legal rådgivare i denna transaktion.
JLL har varit transaktionsrådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer. Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå med en unik geografisk spridning. Tillsammans är vi drygt 250 medarbetare på våra 16 kontor i Sverige och Baltikum, omkring 200 av oss är jurister.

Glimstedt har de senaste åren blivit topprankade i Fastighetssveriges lista över de främsta fastighetsjuristerna. 2014 och 2015 intog Glimstedt förstaplatsen på listan över fastighetstransaktioner (rådgivare vid störst underliggande värde) och 2016 blev det andraplatsen.

Stockholmskontoret arbetar med särskild inriktning mot fastigh...

Läs mer om Advokatfirman Glimstedt på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY