Image
Elias Georgiadis.
Elias Georgiadis. Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus köper livsmedelsfastighet i Örebro

Transaktioner Stenhus köper 12 000 kvadratmeter av Areim i Örebro.
Publicerad den 17 Juni 2021

Fastigheten Kardanen 13 har ett beräknat driftnetto om 13,7 miljoner kronor. Säljare är Ariem Fund II som har ägt och förvaltat fastigheten sedan år 2016. Förvärvet finansieras med egna medel och förutsätter ingen bankfinansiering.

Fastigheten är fullt uthyrd till City Gross och Systembolaget totalt omfattar fastigheten cirka 11 907 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den förvärvade fastigheten beräknas generera ett årligt driftnetto om cirka 13,7 miljoner kronor med en hyresduration på cirka 2,5 år.

Kardanen 13 har ett mycket bra läge i Örebro i direkt anslutning till trafikplats Hedgatan intill E18. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Elias Georgiadis, verkställande direktör i Stenhus Fastigheter, kommenterar:
– Känns fantastiskt att välkomna City Gross och Systembolaget som kunder till Stenhus dessa kommer ytterligare att förstärka vårt segment inom sällanköps-/livsmedelshandel.

Glimstedt har varit legal rådgivare i denna transaktion.
JLL har varit transaktionsrådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige