Image
Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.
Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter. Bild: Stenhus Fastigheter

Stenhus köper för 180 miljoner

Transaktioner Nynoterade Stenhus Fastigheter köper lager/industri-fastigheter i Kumla och Vimmerby – det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 180 miljoner kronor.
Publicerad den 27 November 2020

Förvärven genomförs genom två bolagsförvärv. Stenhus köper Radion 1 och 3 i Kumla och Vimmerby 3:314. Säljare i respektive affär är svenska privata aktiebolag.

Den preliminära köpeskillingen för aktierna i de fastighetsägande bolagen beräknas till totalt 175 miljoner kronor, inklusive förvärvskostnader, och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till totalt 180 miljoner kronor. Tillträde sker den 1 december 2020. Förvärven finansieras helt med bolagets tillgängliga medel och förutsätter således ingen ny finansiering.

Fastigheterna är strategiskt belägna i Kumla samt Vimmerby och omfattar totalt drygt 48 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Den huvudsakliga verksamheten är lager och logistik. Snittdurationen på hyreskontrakten är 7,2 år med stabila hyresgäster, vilket ger starka kassaflöden över tid i enlighet med bolagets strategi. Uthyrningsgraden är cirka 99 procent.

Bland hyresgästerna finns bolag som Vida, Postnord, Nittion 93, Aura Lightning och Jordbruksverket. Genom förvärven ökar Stenhus Fastigheters hyresintäkter med drygt 21 miljoner kronor, vilket innebär en ökning av förvaltningsresultatet på cirka 39 procent.

Elias Georgiadis, vd i Stenhus Fastigheter:
– Det är väldigt kul att få presentera våra första förvärv efter vår börsdebut. De fastigheter vi köper ligger helt i linje med vår strategi och affärsplan och dessa förvärv utgör startskottet på vår tillväxtresa. Detta är extra spännande med förvärvet i Vimmerby då Stenhus Fastigheter tar ytterligare ett steg i sin hållbarhetssträvan. Tillsammans med en av hyresgästerna tar vi hand om det spillvirke som uppstår i produktionen. Detta omvandlas till flis för användning i egen flispanna på fastigheten. På detta sätt förser vi cirka 35 000 kvadratmeter med värme via internt fjärrvärmenät.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så förvandlas anrika hamnområdet till blandstad

Bygg/Arkitektur Västra Hamnen i Malmö ska omvandlas från ett industri- och hamnområde till en blandad stad. Så här föreslås nästa steg bli för den västra delen av det kulturhistoriskt värdefulla området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY